Šobrīd netiek plānoti jauni pasākumi Covid-19 ierobežošanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša / LETA

Patlaban netiek plānoti jauni pasākumi jaunā koronavīrusa radītās slimības Covid-19 ierobežošanai, otrdien mediju pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka Covid-19 ir viltīga slimība, par kuru zinātnieki joprojām zina ļoti maz, tāpēc vienīgais veids, kā slimību ierobežot, ir ievērot distanci un mazgāt rokas.

Valdības vadītājs aicināja iedzīvotājus nopietni uztvert valstī noteiktos ierobežojumus, vienlaikus piebilstot, ka patlaban netiek plānoti jauni slimību ierobežojoši pasākumi.

Jau ziņots, ka kopš 13.marta Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ministru kabinets aizvadītajā nedēļā pagarināja ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Šajā laikā mācības notiek attālināti, bet ārtelpās ir aizliegts pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem. Tāpat stingri nosacījumi jāievēro tirdzniecības vietām, tostarp, apmeklētājiem vienam starp otru ir jāievēro divu metru distance, savukārt tāda pat distance starp galdiņiem ir jānodrošina ēdināšanas vietās. Valdība noteikusi arī citus ierobežojošos pasākumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu