Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Verstīgs liek punktu karjerai

LETA/NHL
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs ar Čikāgas "Blackhawks" Kriss Verstīgs otrdien paziņoja par profesionālā hokejista karjeras beigām.

33 gadus vecais uzbrucējs, kurš pēdējo reizi Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlēja Kalgari "Flames" rindās 2018.gadā, 2010. un 2015.gadā Stenlija kausu izcīnīja kopā ar "Blackhawks".

Viņam 643 regulārās sezonas spēlēs ir sakrāti 358 punkti, gūstot 149 vārtus un 209 reizes rezultatīvi piespēlējot. 93 Stenlija kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs Verstīgs sakrāja 48 punktus (18+30).

Savā 11 sezonas ilgajā NHL karjerā bez "Blackhawks" un "Flames" hokejists pārstāvējis arī Toronto "Maple Leafs", Filadelfijas "Flyers", Floridas "Panthers", Karolīnas "Hurricanes" un Losandželosas "Kings".

"Kāds tas bija skrējiens," Verstīgs teica paziņojumā, kuru izplatīja NHL Spēlētāju asociācija. "Bērns no Ziemeļletbridžas Albertā, kurš katru dienu spēlēja hokeju uz ielas, sapņojot par NHL. Savā laikā NHL es daudz ko uztvēru kā pašsaprotamu, taču viena lieta, ko es nekad neuzskatīju par pašsaprotamu, bija attiecības, kuras es veidoju ar saviem komandasbiedriem un hokeja klubu, kuros spēlēju, personālu."

Verstīgu 2004.gada NHL drafta piektajā kārtā ar 134.numuru izvēlējās Bostonas "Bruins". Divās sezonās kluba fārmklubā Amerikas Hokeja līgas Providensas "Bruins" vienībā viņš nospēlēja 62 spēles, pirms 2007.gada 3.februārī tika pārdots "Blackhawks".

Verstīgam savā pirmajā pilnajā NHL sezonā 2008./2009.gada sezonā tika 53 punkti (22+31), un viņš kā pretendents uz NHL labākā debitanta kandidāts tika nosaukts par Kaldera balvas finālistu. Nākamajā sezonā 22 izslēgšanas spēlēs viņš guva sešus vārtus, ieskaitot divus uzvaras, palīdzot "Blackhawks" pirmo reizi kopš 1961.gada izcīnīt Stenlija kausu.

Pēc sezonas hokejista un kluba ceļi šķīrās, apvienojot spēkus pēc tam, kad viņu "Panthers" pārdeva Čikāgas klubam 2013.gada 14.novembrī. Tas 2015.gadā ļāva hokejistam otro reizi iegūt kausu, kad "Blackhawks" finālā sešās spēlēs pieveica Tampabejas "Lightning".

"Mani vecvecāki Moriss un Džoanna palīdzēja samaksāt par slidām un ekipējumu, vienlaikus barojot mūs, kad mēs to nevarējām atļauties," stāsta Verstīgs. "Viņi ir mani īstie varoņi, kas mani un brāļus noturēja hokeja laukumā un neļāva ļauties ielu vilinājumam. Esmu gan nervozs, gan satraukts par to, kas notiks tālāk. Man ir sieva, kas mani ir atbalstījusi bezgalīgi, divi zēni un meita, kuriem visiem viss vēl ir priekšā, un esmu nepacietības pilns redzēt, par ko viņi kļūs."

Spēlētājs izcēla arī mammas un tēta nopelnus, vispirms jau par hokeja nūjas sagādāšanu.

Savu pēdējo spēli profesionālajā hokejā Verstīgs aizvadīja Slovākijā "Nitra" vienības rindās, spēlējot vienā komandā ar savu brāli Miču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu