Portāls: Brieža - Dortikosa cīņa varētu nenotikt Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un boksera menedžeris Raimonds Zeps
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un boksera menedžeris Raimonds Zeps Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas finālcīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) starp Mairi Briedi un kubieti Junielu Dortikosu varētu nenotikt Rīgā, otrdien vēsta portāls TVNET. 

Sākotnēji cīņu "Arēnā Rīga" bija paredzēts aizvadīt 21. martā, vēlāk to jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ pārcēla uz 16. maiju.

Maz ticams, ka cīņa notiks šajā datumā, nesen pauda WBSS galvenais organizators Kalle Zauerlands.

Vairs nav arī pārliecības, ka cīņa notiks Rīgā. Tiesa, Latvijas galvaspilsēta aizvien ir labās pozīcijās.  

"Jāskatās, kā situācija attīstīsies. Aizvien ir dažādi ierobežojumi un katrā valstī tie ir citādāki. Ja būs ekonomiskais pamatojums cīņu noturēt kaut kur citur, tad tas nav nekādā veidā izslēgts," portālam TVNET sacīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps. "Tiek gaidīti atbildīgo instanču soļi, ierobežojumi. Tie tiek ņemti vērā un pēc tiem izdarīti secinājumi par nākamajiem soļiem. Scenāriji var būt daudz un dažādi. Ja citur ir interese pēc sporta pasākumiem un tam ir ekonomiskais pamatojums un situācija to atļaus, nav izslēgts, ka cīņu varētu aizvadīt citur. Ar nosacījumu, ja Latvijā no nevarēs sarīkot."

Latvijā ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas dēļ ir pagarināta līdz 12. maijam. 

"Iespējamie scenāriji ir daudz. WBSS ir Šveicē bāzēta organizācija. Viņi skatās, ka Rietumeiropā tiek domāts par dažādu ierobežojumu atcelšanu un attiecīgi tiek jautāts, kā tas izskatās mūsu pusē. Šeit nekādi ierobežojumi netiek atcelti. Viņiem tas liek domāt un skatīties dažādos virzienos. Pagaidām gan tās ir tikai domas. Skaidrs, ka šodien pasaule vēl nav gatava šāda sporta pasākumu atsākšanai," skaidroja Zeps. 

Uz boksa cīņu Rīgā iepriekšpārdošanā tika pārdotas vairāk nekā 7000 biļešu. 

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu. Savukārt par gadu jaunākais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti. Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu