Video ⟩ "Bija ļoti baisa sajūta." Groza vairogu reiz pilnībā iznīcināja arī leģendārais Maikls Džordans (103)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix

Kad runa ir par basketbola vairogu un groza stīpu laušanu, vairumam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fanu uzreiz prātā nāk Šakils O'Nīls, par kura "upuriem" kļuva vairākas grozu konstrukcijas. Bet reiz vairogu izdevās iznīcināt arī leģendārajam Maiklam Džordanam.

Ir saprotams, kāpēc groza konstrukcijas kapitulēja O'Nīla priekšā. Centra spēlētājs bija 216 centimetrus garš un "ziedu dienās" viņš svēra ap 140 kilogramiem. Lai gan Maikls Džordans arī bija apveltīts ar lieliskiem fiziskajiem dotumiem (198 centimetri un 100 kilogrami), viņu ar O'Nīlu apmēru ziņā nevar pieminēt pat vienā teikumā.

Tomēr arī eksplozīvajam aizsargam reiz izdevās basketbola groza vairogu pārvērst par stikla lausku kaudzīti.

Tas notika 1985. gadā, kad Džordans bija noslēdzis savu pirmgadnieka sezonu Čikāgas "Bulls" rindās. Viņš tika uzaicināts uz "Nike" organizētu paraugdemonstrējuma spēli Itālijā, kurā jaunais aizsargs guva 30 punktus. Tomēr spēles spilgtākais notikums viennozīmīgi bija viņa "danks" mača beigās.

"Stikla lauskas bija visur. Vairogs bija vienkārši iznīcināts. Skatījos, vai Maikla acīs nav trāpījuši stikla gabaliņi. Tajā brīdī bija ļoti baisa sajūta, jo neviens nezināja, kur aizlidoja šie stikla gabaliņi. Maikls gan šo notikumu uztvēra kā parastu spēles epizodi," leģendāro atgadījumu atcerējās "Jordan" zīmola viceprezidents Hovards Vaits.

Video: Maikls Džordans iznīcina vairogu

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu