"Bija divas opcijas - notievēt vai mirt jaunam." Kā slavens blogeris pazaudēja 77 kilogramus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Blogeris Džons Deivids Glods popularitāti ieguva ar to, ka viņam izdevās zaudēt teju neticamu apjomu liekā svara. Puisis treniņu sākumā svēra 163 kilogramus, bet tagad viņš var lepoties ar 86 kilogramiem, vēsta "Championat".

Gloda "Youtube" kanālam ar nosaukumu "ObesetoBeast" šobrīd ir teju 650 tūkstoši sekotāju, un viņa populārākajam video ir vairāk nekā 100 miljoni skatījumu. Savukārt viņa "Instagram" kontam ir vairāk nekā 400 tūkstoši sekotāju. Kā parastam puisim izdevās gūt tādu popularitāti? Pavisam "vienkārši" - viņš no 163 kilogramus smaga resnuļa kļuva par puisi ar lielisku miesasbūvi.

"Bija divas opcijas - notievēt vai mirt"

Jau kopš bērnības Džonam bija problēmas ar lieko svaru. Bērnudārza vecumā apkārtējie viņu uzskatīja par mīlīgu apalīti, bet, laikam ritot, problēmas ar lieko svaru turpināja augt.

"Kādā brīdī es sāku smieties par sevi, lai to nedarītu citi. Tas iedarbojās, bet mana pašapziņa bija zemāka par zemi," atcerējās blogeris. "Nespēju uz sevi spogulī paskatīties bez riebuma. Negāju ārā bez īpašas vajadzības un dienas pavadīju uz dīvāna, skatoties televizoru, ēdot čipsus un uzdzerot gāzētus dzērienus."

Blogeris atzina, ka ienīdis sevi. Jaunietim bijusi sajūta, ka viņš nedzīvo pats savu dzīvi. Tomēr izkāpt no komforta zonas viņš nespēja. Tiesa, situācija mainījās, kad Džons, kārtējo reizi zvilnot pie TV ekrāna, noskatījās kādu šovu. Tas pat nebija par notievēšanu, bet gan par tetovējumiem. Bet tieši tur Džons ieraudzīja kādu puisi, kurš pastāstīja, ka ar smagu darbu ir iespējams zaudēt arī lielus svara apjomus.

"Sapratu, ka man ir divas opcijas - notievēt vai arī aptuveni 35 gadu vecumā mirt no aptaukošanās. Man bija ļoti bail, bet visu laiku sev atkārtoju, ka centīšos no visa spēka, jo nekas cits man neatliek," stāstīja blogeris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by John David Glaude (@john_glaude) on

Bieži nācās saskarties ar motivācijas trūkumu 

Kad Džons nolēma sākt tievēšanu, viņam bija 20 gadi. Viņš, kā jau daudzi citi, sāka ar sava uztura pārveidošanu - ātrās uzkodas aizstāja vistas krūtiņa un brūnie rīsi, bet saldumu un gāzēto dzērienu vietā nāca augļi un dārzeņi.

Nav noslēpums, ka liela sastāvdaļa no veiksmīgas svara zaudēšanas ir tieši pareizs uzturs, bet arī regulārs un pārdomāts treniņu process ir svarīgs. Šeit gan puisis saskārās ar problēmām.

Džonam nebija pastāvīga darba un arī viņa vecāki nebija bagāti, līdz ar to viņš nevarēja atļauties iegādāties sporta zāles abonementu. Tā vietā viņš devās sparīgās pastaigās, mēģinot uzturēt augstu pulsu.

Kad jaunietis beidzot nonāca sporta zālē, svari vēstīja, ka viņš ir zaudējis vairāk nekā 15 kilogramu. Džons neprata strādāt ar svara stieņiem un hantelēm, tāpēc izmantoja iekārtas, kuras paredzētas tā sauktajiem kardiotreniņiem. Septiņu mēnešu laikā puisis tika vaļā no teju visa liekā svara, un viņam apnika apmeklēt svaru zāli.

Tad Džons vēl striktāk pievērsās diētas pārkārtošanai. Bet viņš ātri saprata, ka arī tas nebūs risinājums, jo regulāri nācās cīnīties ar pastāvīgu nogurumu, sliktu garastāvokli un enerģijas trūkumu. Džons aizvien vairāk sāka pievērst uzmanību kaloriju skaitīšanai pareizas diētas izveidē. Bet neilgi pēc tam atkal bija pienācis laiks ko mainīt. Un atkal palīgā nāca kāds video, tiesa, šoreiz platformā "Youtube". Puisis noskatījās spēka vingrinājumu video un ar jaunu sparu atsāka darbu sporta zālē.

"Pats svarīgākais tievēšanas procesā ir nezūdoša motivācija. Mīlestībai pret sevi ir jābūt dzenulim," teica Džons.

Kļuva populārs ar video, kas saraudināja viņa draugu 

Džons nekad nebija domājis, ka ar bloga izveidošanu gūs popularitāti. Tāds arī nebija viņa mērķis. Puisis vēlējās padalīties ar savu stāstu, lai no tā iedvesmotos arī citi. 

Par spīti lielajam liekā svara apjomam, ko puisim bija izdevies nomest, viņš joprojām par savu ķermeni nejutās pārliecināts viena vienīga iemesla dēļ - jaunietim bija daudz liekās ādas. Viņš pludmalēs nevilka nost kreklu un šortus, arī ikdienā Džons centās valkāt apģērbu, kas nav pieguļošs.

Kādā dienā blogeris saņēma drosmi un nolēma uzfilmēt video, kurā atklāj savus lielākos kompleksus -  par lieko ādu. Tieši šis video arī ir vispopulārākais puiša "Youtube" kanālā.

"Kad beidzām filmēt video, mans draugs, kurš bija aiz kameras, izplūda asarās. Šo materiālu publicēju internetā, un tas kļuva par sensāciju. Tajā brīdī mana dzīve arī izmainījās," atcerējās Džons.

Video: Džons Deivids Glods: "Mans lielākais komplekss - liekā āda"

Laika gaitā Džons kļuva par treneri tajā pašā trenažieru zālē, kurā sākās viņa ceļš pretim svara zaudēšanai. Tāpat viņš vairākkārt ir uzaicināts ar savu stāstu padalīties TV raidījumos. Puisis saprata, ka šādi viņš varēs pelnīt iztiku, un turpināja attīstīt savu profilu interneta vidē.

"Kļuvu par to, kas es patiesi esmu. Es lepojos ar sevi. Ja patiešām kaut ko vēlies, ir iespējams sasniegt lieliskus rezultātus," prieku par savu dzīvi neslēpj Džons Deivids Glods.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu