Austrijā sportisti pēc 20. aprīļa varēs atsākt treniņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Verners Koglers
Verners Koglers Foto: EPA/Scanpix

No nākamās pirmdienas treniņus Austrijā varēs atsākt profesionālie sportisti, kamēr sacensības dažādos sporta veidos nāksies aizvadīt aiz slēgtām durvīm, paziņoja valsts vicekanclers un sporta ministrs Verners Koglers.

Ar pirmdienu treniņus mazās grupās varēs atsākt arī Austrijas bundeslīgas futbolisti, taču futbola federācijai pirms sezonas atsākšanas būs jāizstrādā jauns kalendārs, kā arī jānodrošina koronavīrusu testu pieejamība spēļu arēnās.

Koglers arī minēja Vācijas bundeslīgas piemēru, kas sezonu plāno atsākt pie tukšām tribīnēm, arēnu ļaujot apmeklēt vien 239 cilvēkiem, starp kuriem ietilpst spēlētāji, apkalpojošais personāls, žurnālisti, apsardze un citi. Sporta ministrs gan nenorādīja vai arī Austrijas futbola čempionātā tiks ieviesti šie noteikumi.

Tāpat vicekanclers pauda, ka Austrija neliks nekādus šķēršļus 5.jūlijā gaidāmajām Pirmās formulas (F-1) sacīkstēm. Viņš neslēpa bažas par lielo apmeklētāju skaitu, kas ierasti redzams trases malā.

"Pašlaik Austrijā ir strikti imigrācijas noteikumi, un līdz ārkārtas stāvokļa beigām tos mainīt nav plānots," teica iekšlietu ministrs Karls Nehammers.

Paredzams, ka līdz ar pirmdienu aptuveni 600 profesionālajiem sportistiem būs pieejams vairums sporta bāžu. Savukārt valsts antidopinga aģentūra (NADA) jau paziņoja, ka līdz ar ierobežojumu atcelšanu, arī viņi uzsāks aktīvu darbu testu veikšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu