Brieža cīņa 16. maijā tiek atcelta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss Foto: Edijs Pālens / LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņa, kas 16.maijā smagajā svarā bija paredzēta starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu, ir atcelta, trešdien paziņoja organizatori.

Jau pirmdien sarunā ar "secondsout.com" WBSS promouters Kalls Zauerlands pauda, ka WBSS fināls maijā starp Latvijas bokseri Briedi un kubieti Dortikosu ir maz ticams.

Pēc Zauerlanda paustā viedokļa jau divas dienas vēlāk cīņas organizatori paziņoja, ka 16.maijā gaidāmais duelis ir atcelts, nenorādot jaunu norises datumu.

Sākotnēji cīņa bija plānota 21.martā Rīgā, bet pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16.maiju.

"Mūsu prioritāte ir pasargāt sportistu, fanu, apkalpojošā personāla un citu iesaistīto personu veselību un garantēt viņiem drošus apstākļus. WBSS vēl informēs par situācijas attīstību," pausts paziņojumā.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu