Zemgalē trim cilvēkiem piemēro sodu par privātā pasākuma rīkošanu un draugu uzaicināšanu ciemos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lieldienu brīvdienās Valsts policijas (VP) Zemgalē trim cilvēkiem piemērojusi desmit eiro sodu par privātā pasākuma rīkošanu, apmeklēšanu un draugu uzaicināšanu ciemos, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Lieldienu brīvdienās likumsargi kontrolēja, vai tiek ievēroti fiziskās distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumi, kā arī pārbaudīja, vai mājās atrodas personas, kurām saslimšanas dēļ ir noteikta pašizolēšanās vai izolācija. Policija par šo noteikumu neievērošanu saņēmusi 112 izsaukumus, īstenojusi 213 preventīvus pasākumus un sākusi četras administratīvās lietvedības par iespējamiem ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumiem.

Visvairāk izsaukumu Zemgalē saņemts par organizētiem privātiem pasākumiem vai arī par to, ka vienlaikus publiskās iekštelpās vai ārtelpās sapulcējušies vairāk nekā divi cilvēki. Par šādiem gadījumiem ir noformēti trīs administratīvā pārkāpuma protokoli - divi par organizēšanu un piedalīšanos privātā pasākumā, bet viens par draugu uzaicināšanu ciemos. Visos trīs gadījumos personām piemērots desmit eiro sods.

Likumsargi ir sākuši 21 resorisko pārbaudi, un atzīst, ka sabiedrība pret ārkārtējā situācijā noteiktajiem ierobežojumiem lielākoties izturas nopietni, jo vairākumā gadījumu saņemtā informācija par pārkāpumiem neapstiprinās, piemēram, aizdomas par ciemiņu uzņemšanu izrādās nepamatotas, jo vienā mājsaimniecībā pastāvīgi kopā dzīvo vairāk nekā trīs cilvēki, vai arī citā gadījumā tiek piegādāta pārtika radiniekiem, kuriem nav iespēju tikt līdz veikalam.

Pašlaik vēl viens no policistu pienākumiem sabiedrības drošības un veselības nodrošināšanā ir arī Valsts robežsardzes saņemto apliecinājumu par personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezušās no ārzemēm, pārbaudīšana. Lieldienu brīvdienās VP Zemgales reģiona amatpersonas kopā ir veikušas 26 telefonzvanus, bet 44 gadījumos pašizolācijā esošie cilvēki ir pārbaudīti klātienē.

VP aicina būt atbildīgiem un pasargāt ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, paliekot mājās, ievērojot fizisko distancēšanos un bieži mazgājot rokas ar ūdeni un ziepēm vai arī izmantojot roku dezinfekcijas līdzekli.

Jau ziņots, ka VP pagājušajā diennaktī veikusi 1874 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un sākusi 15 lietvedības.

Līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijusi saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu un pašizolācijas prasību neievērošanu.

Tāpat kā līdz šim pārkāpumi pārsvarā konstatēti Rīgas reģionā.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu