Ņujorkas "Knicks" par nevajadzīgiem atzīst arī slavenā Deivida Blata pakalpojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deivids Blats
Deivids Blats Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks" un tās līdzšinējais basketbola operāciju konsultants Deivids Blats vienojušies par līguma nepagarināšanu, vēsta laikraksta "NY Post" žurnālists Marks Bermens.

Kā vēsta "NY Post", abas puses bija vienojušās par īstermiņa līgumu, kas tika noslēgts pagājušā gada decembrī. 

Blatu Ņurjokas komandai piesaistīja nu jau bijušais prezidents Stīvs Milss, kura vietu šobrīd ieņem Leons Rouzs. Tiek ziņots, ka abas puses šķīrušās "kā draugi".

Blats pirms darba "Knicks" komandā iepriekšējos 26 gadus pavadīja trenera arodā, tostarp vadot arī Klīvlendas "Cavaliers". 

Savas trenera karjeras laikā Blats piecas reizes kļuvis par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnījis šīs valsts kausu, kā arī 2014.gadā aizveda Telavivas "Maccabi" līdz ULEB Eirolīgas titulam. 2018.gadā viņš līdz uzvarai ULEB Eirokausā aizveda Stambulas "Dariššafaka" no Turcijas. Togad par Blata asistentu strādāja latviešu speciālists Oskars Ernšteins.

Pēc Stambulas komandas pamešanas 2018.gadā viņš pievienojās Pirejas "Olympiakos", kurā trenēja Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu. Pagājušajā gada oktobrī Blats pēc abpusējas vienošanās pameta Pirejas komandu.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012.gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Pagājušā gada vasarā Blats atklāja, ka cieš no primāri progresējošas multiplās sklerozes (PPMS). 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu