"Pūļa imunitāti iegūt tāpat nevar." Dumpis komentē Zviedrijas pieeju cīņā ar koronavīrusu (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Zviedrija cīņā ar Covid-19 izvēlējusies uzticēties sabiedrībai, tāpēc pieņemtie ierobežojumi ir daudz maigāki nekā citās Eiropas valstīs. LTV raidījumā "Tiešā runa" Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis pauž, ka neredz iespēju, ka Latvija varētu iet tādu pašu ceļu.

Lai arī Zviedrijā no visām Skandināvijas valstīm inficēto skaits ir lielākais, tur pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumi nav tik strikti kā citviet. Zviedri lēmuši iet atšķirīgu ceļu no citiem – ierobežot Covid-19, cik vien iespējams, bet tajā pašā laikā neiesaldēt ekonomiku pavisam. 

"Es nespēju iedomāties, kā ar šādu stratēģiju var vinnēt.

Vairāk nekā simts mirušie dienā. Pūļa imunitāti iegūt tāpat nevar. Šādā veidā, pēc mūsdienu publikācijām, var pārslimot 15-20% no iedzīvotājiem. Es godīgi teikšu – domāju Zviedrija ir kaut ko pārrēķinājusies savos aprēķinos," raidījumā sacīja Dumpis.

Uga Dumpis uzskata, ka Zviedrija paļāvās, ka iedzīvotāji ievēros kārtību arī bez striktiem ierobežojumiem.

"Tie principi ir pareizi, ko viņi pielieto, bet reālajā dzīvē tas laikam nav nostrādājis," sacīja Dumpis.

Infektologs pastāstīja, ka sazinās ar kolēģiem Zviedrijā. Un viņi neesot optimisma pilni par valsts izvēlēto stratēģiju. Viņš arī nevar iedomāties, ka Latvija ietu Zviedrijas ceļu ar desmitiem mirušo katru dienu un slimo cilvēku pilnām slimnīcām.

"Godīgi sakot, neizprotu, kāpēc viņi izvēlējušies šādu stratēģiju," atzina Dumpis.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu