"Flote ar jauniem Ferrari." Leģendārais Maikls Džordans nežēloja naudu, lai pazemotu citu NBA spēlētāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

Ļoti iespējams, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē nav atrodams spēlētājs, kurš varētu pārspēt Maikla Džordana sacensību garu. Viņam bija jāuzvar vienmēr un visur. Ar jauniem stāstiem par Džordana nepiekāpību nācis klajā viņa bijušais komandas biedrs Džereds Džefrijs un pretinieks Dominiks Vilkinss.

Aizvien tuvāk nāk diena, kad dienas gaismu ieraudzīs ilgi gaidītā ESPN dokumentālo filmu sērija par Džordanu ar nosaukumu "Pēdējā deja" ("Last Dance"). Pirmā dokumentālā filma klajā nāks jau šo svētdien, bet leģendas bijušie komandas biedri vēl mēģina paspēt atklāt kādu nedzirdētu stāstu.

"Wizards Talk" podkāstā Džereds Džefrijs, ar kuru Džordans spēlēja kopā savās "Wizards" dienās, atklāja, ka reiz muļķīgu mēģinājumu "mērīties" ar Džordanu centies īstenot bijušais Bostonas "Celtics" uzbrucējs Antuāns Volkers.

"Bijām Čikāgā, trenera Tima Grovera sporta zālē. Uz treniņu atbrauca arī Volkers, kurš Maiklam sāka lielīties ar savu jauno Ferrari. Protams, Maikls atbildi parādā nepalika un teica: "Zini ko? Es katru dienu uz treniņu ieradīšos ar atšķirīgas krāsas Ferrari, kas būs pieskaņots manam treniņtērpam." Vecīt, viņš savu vārdu turēja un nākamās piecas dienas viņš uz treniņu ieradās citā Ferrari, kura krāsa bija pieskaņota viņa treniņtērpam," stāstīja Džefrijs.

"Tā bija flote ar jauniem Ferrari. Tieši tik pašpārliecināts viņš bija. Maiklam piemita vis reālākā pārliecība par saviem spēkiem, kādu es jebkad esmu redzējis," piebilda 

Vēl amizantāku stāstu sarunā ar "The Athletic" cita NBA leģenda un Džordana ilggadējais pretinieks Dominiks Vilkinss: "Viņš bija citādāks. Atceros reizi, kad 1987. gadā pirms kādas "Hawks" un "Bulls" spēles viņš ienāca mūsu ģērbtuvē. Es nodomāju: "Ko, pie velna, viņš dara mūsu ģērbtuvē?" Viņš pagāja garām man, Kevinam Vilisam un pienāca pie Rendija Vitmena, kuram Maiku tajā vakarā bija jāsedz, un teica: "Sasien botes, šis tev būs sasodīti garš vakars." Maiks Tajā vakarā iemeta 60 punktus..."

Nav šaubu, ka ilgi gaidītā dokumentālā filma par, iespējams, visu laiku labāko basketbolistu atklās vēl daudzus šāda veida stāstus. Pats Džordans par gaidāmo filmu ir izteicies sekojoši: "Pēc "Last Dance" noskatīšanās visi domās, ka esmu drausmīgs cilvēks." Šādi leģendas izteikumi neapšaubāmi interesi par filmu padarīs vēl lielāku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu