"Vīruss izrādījās daudz viltīgāks nekā riska grupu demogrāfija." Nellija Ločmele par vīra Rolanda Tjarves saslimšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Tjarve
Rolands Tjarve Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs Rolands Tjarve saslima pēkšņi un smagi, tā par vīra saslimšanu ar Covid-19 un pāragro nāvi žurnālā "Ir" raksta žurnāla galvenā redaktore Nellija Ločmele. 

Ločmele uzsver, ka vīruss ir viltīgs un bīstams ne tikai tiem, kas atrodas riska grupās, bet arī veseliem, stipriem cilvēkiem.

Viņa norāda, ka, sākoties vīrusa epidēmijai, abi ar vīru uzskatījuši, ka ir "ārpus riska grupām". "[..] uz ārzemēm tagad neesam braukuši, esam spēka gados, nesmēķējam un neslimojam."

Ločmele atceras: "Pēc nule ieviestās ārkārtas situācijas ģimenes lokā vienojāmies, ka drošības labad noteikti jāizolē vecāki. [..] Jā, Rolanda darbs LU nozīmēja stresu pārpārēm, un imunitāti jau tas nekādi neuzlabo. Taču šajā sezonā abi kļuvām par «roņiem» un iknedēļas aukstajā peldē — lietus vai sniegs — jutāmies norūdījušies un veseli. Tomēr vīruss izrādījās daudz viltīgāks nekā riska grupu demogrāfija."

"Svētdien, 15. martā, mēs vēl Lielupē peldējām, bet 16. martā viņš jau gulēja mājās ar augstu temperatūru un šausmīgām galvassāpēm," raksta Ločmele.

Rolands Tjarve mūžībā aizgāja 11. aprīlī, pēc smagas cīņas ar slimību reanimācijā.

Nellija Ločmele uzsver, ka šobrīd būtiski visiem ievērot ierobežojošos pasākumus un palikt mājās, arī tiem, kas uzskata, ka vīruss viņus nopietni neskars.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Tjarve dzimis 1966.gadā. 1991.gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu.

1989.gadā sācis darbu laikrakstā "Vefietis", vēlāk bijis Latvijas Radio programmu vadītājs. 1994.kļuva par Valsts reformu ministrijas preses sekretāru, kā arī strādāja kā toreizējā Ministru prezidenta Māra Gaiļa padomnieks preses sekretārs.

1995.gadā Saeima viņu ievēlēja par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998.gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002.gadam, kad viņš no amata tika atcelts.

Savas karjeras laikā Tjarve bijis arī lidsabiedrības "airBalitc", Elektronisko sakaru direkcijas padomes loceklis.

Tjarve ilgstoši bijis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektors, kā arī ieņēmis Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departamenta mediju direktora amatu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu