Foto un video ⟩ Nobrucis tornis, traucēta elektroapgāde un citi postījumi. Valsti plosa spēcīgs vējš (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Spēcīga vēja un viļņu ieskauts Mangaļsalas mols
Foto: Spēcīga vēja un viļņu ieskauts Mangaļsalas mols Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 16. aprīlī, stiprākais vējš Latvijā plosās Vidzemē, tai skaitā Rīgā, kā arī Latgalē un Sēlijā. Pēc sinoptiķu aplēsēm vējš norims vakarpusē, taču nevaldāmie laikapstākļi jau paspējuši nodarīt postu daudzviet Latvijā.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm Latviju ceturtdien šķērso spēcīgs vējš. Valsts teritorijas lielākajā daļā vēja brāzmas sasniedz 20-22 metrus sekundē, bet valsts austrumos tas pastiprināsies līdz 25 metriem sekundē. 

Foto: Spēcīga vēja un viļņu ieskauts Mangaļsalas mols

Ap plkst. 14 lielākos elektrotīkla bojājumus vējš izraisījis Latgalē un Vidzemē, un atbilstoši vēja pārvietošanās virzienam situācija var būt mainīga. 

Kopumā elektroapgādes traucējumi ir apmēram 14 000 klientu visā Latvijā, un "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai operatīvi atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi. Mobilizētas 214 brigādes ar 552 elektromontieriem, specializētā tehnika un par iespējamajiem elektrotīkla bojājumiem informētas pašvaldības. 

Klienti par elektroapgādes traucējumiem tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību un informācija par reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem ir redzama mājaslapā "sadalestikls.lv" esošajā Digitālajā kartē. 

"Sadales tīkls" aicina elektrolīniju tuvumā ievērot elektrodrošības pasākumus un par bīstamām situācijām informēt, zvanot uz bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Varakļānu ugunsdzēsēju postenim vēja dēļ nobrucis tornis

Vidzemē šodien Varakļānu postenim spēcīgā vēja dēļ nobrucis tornis, kur bija uzstādīta sirēnas iekārta, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Šļūteņu žāvēšanas torņa sagruvusī siena ir uzkritusi uz ēkas jumta, to bojājot. Patlaban tiek novērtēta situācija, lai organizētu turpmāko darbu un par postījumiem informēta Nodrošinājuma valsts aģentūra.

Negadījumā cietušo nav.

Jau ziņots, ka VUGD šodien saņēmis 31 izsaukumu par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Lielākoties glābēji novākuši kokus no ceļa braucamās daļas.

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedz 20 metrus sekundē, un vakarā vējš pierims, prognozē sinoptiķi.

Video: Vējš plosās pamatīgi - applūdis viss Mangaļsalas mols

Spēcīgais vējš vakarpusē norims, bet piektdien atkal uzņems apgriezienus

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedz 20 metrus sekundē, un vakarā vējš pierims, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu vējš būs lēns līdz mērens, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..+4 grādiem. Gaidāms neliels un mainīgs mākoņu daudzums, vietām iespējami īslaicīgi nokrišņi.

Dienā būs daļēji mākoņainas debesis un daudzviet gaidāms īslaicīgs sniegs, krusa un neliels lietus. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs vien +5..+9 grādi.

Rīgā vakarā un naktī vējš pierims, pie jūras saglabāsies brāzmas līdz 15 metriem sekundē, bet dienā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 20 metrus sekundē. Iespējami nelieli īslaicīgi nokrišņi. Gaisa temperatūra piektdienas naktī būs +3 grādi, dienā +6 grādi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu