Covid-19 konstatēts vēl diviem NMPD darbiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: SIPA/Scanpix

Inficēšanās ar Covid-19 reģistrēta vēl diviem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, tādējādi kopumā sasirguši 28 dienestā strādājošie, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Iepriekš bija zināms par 26 sasirgušiem dienesta darbiniekiem, tostarp 11 Operatīvās vadības centrā strādājošajiem.

Arāja skaidroja, ka vēl divu Covid-19 pozitīvu NMPD darbinieku analīzes tika saņemtas vēlāk, bet šie gadījumi joprojām ir saistīti ar iepriekš noteiktajiem. Papildu detaļas pagaidām netiek sniegtas.

Kā vēstīts, dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra, ka NMPD brigādes uz katru izsaukumu dodas, lietojot individuālos aizsardzības līdzekļus.

NMPD ir izstrādāts algoritms, paredzot dažādu līmeņu aizsardzības līdzekļu lietošanu, kas ir atkarīgs no konkrētās situācijas, piemēram, ja neatliekamā palīdzība jāsniedz potenciālam Covid-19 pacientam, personālam jālieto visaugstākās aizsardzības komplekts - kombinezons, respirators, aizsargbrilles un medicīniskie cimdi. Savukārt obligāta sejas respiratora, aizsargbriļļu un cimdu lietošana ir visos izsaukumos, kur pacientiem ir akūtas elpceļu saslimšanas pazīmes, kas nav saistītas ar aizdomām par Covid-19.

Savukārt, ja izsaukums ir pie pacienta, kuram nav akūtas elpceļu slimības pazīmes, bet ir cita saslimšana vai kurš ir guvis traumu, brigādes personālam vienmēr jālieto sejas maska un cimdi. Lai mazinātu infekcijas izplatību, nogādājot pacientu slimnīcā, brigādes transportlīdzeklī nevar atrasties tuvinieki, izņemot, pavadot mazus bērnus un pacientus ar īpašām vajadzībām vai ierobežotu rīcībspēju.

Tāpat analīzes tiek veiktas visiem NMPD darbiniekiem ar elpceļu saslimšanas simptomiem - šādā gadījumā darbinieks neturpina darbu, bet atgriezties var tikai pēc izveseļošanās un negatīva analīžu rezultāta saņemšanas, skaidroja Bukša. Tāpat testēšanu veic tiem, kuriem ikdienā ir paaugstināts risks, tostarp analīžu teltīs strādājošie, darbinieki, kuriem ir bijis kontakts ar Covid-19 pacientiem un citās paaugstināta riska situācijās.

Covid-19 testēto skaits pēdējā diennaktī pieaudzis līdz 1406, un infekcija apstiprināta deviņiem iedzīvotājiem. Tikmēr līdz šim konstatēti 675 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 31 302.

Patlaban stacionārā atrodas 45 pacienti, tajā skaitā 42 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 57 pacienti.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu