Covid-19 krīze ⟩ Nogalināt vājākos, lai pabarotu pārējos. Vācijas zoodārzs gatavs ekstrēmām metodēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Zooloģiskie dārzi visā pasaulē koronavīrusa dēļ ir spiesti aizvērt durvis apmeklētājiem. Tas daudzus ir nostādījis neērtā stāvoklī, jo viņi nespēj parūpēties par dzīvniekiem, jo vairs nav ienākumu no apmeklētājiem, vēsta medijs "Die Welt".

"Mēs dzīvniekus esam sarindojuši pēc tā, kurš vispirms būtu jānogalina," medijam "Die Welt" skaidroja vācu Jaunminsteres zoodārza direktore Verena Kaspari. Zoodārza vadība ir sastādījusi nogalināmo dzīvnieku sarakstu gadījumā, ja situācija strauji neizmainīsies.

Kaspari piebilda, ka dažu dzīvnieku nogalināšana, lai glābtu pārējos, ir ekstrēma metode un tiks pielietota tikai tad, ja netiks atrasts cits risinājums. Tomēr arī šī metode pilnībā neatrisināšot finanšu problēmas.

"Mūsu roņiem un pingvīniem katru dienu ir nepieciešams liels daudzums svaigu zivju," norādīja direktore, piebilstot, ka tiek lēsts, ka zoodārzs šopavasar zaudēs aptuveni 175 000 eiro.

Ja patiešām tiek nogalināti dzīvnieki, vispirms tiks nogalināti brieži un kazas, un viņu liemeņi tiks izmantoti zoodārza lūšu, ērgļu un polārlāča barošanai.

Jaunminsteres zoodārzs, kas ir slēgts kopš 15. marta, ir salīdzinoši mazs, tajā ir nedaudz vairāk par 700 dzīvniekiem.

Zooloģiskā dārza vadība cer, ka viņi atkal varēs atvērt durvis līdz aprīļa beigām un ka viņi tiks galā, neskatoties uz zaudētajiem ienākumiem no biļetēm, kas būtu bijuši Lieldienu brīvdienās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu