Covid-19 atņem medmāsas dzīvību dzemdībās, taču bērniņš izdzīvo (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gofundme

Stāvoklī esošas medmāsas, kura pēc dzemdībām nomira no Covid-19, bērniņam klājoties ļoti labi un viņš esot vesels. Zīdainis nāca pasaulē, mediķiem veicot ārkārtas ķeizargriezienu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Marija Agjeiva Agijaponga, kura dzemdēja "Luton and Dunstable University" slimnīcā Londonas ziemeļrietumos, tika tur uzņemta 7. aprīlī pēc tam, kad divas dienas iepriekš tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

28 gadus vecā sieviete nomira svētdien, 12. aprīlī. Viņa piecus gadus bija strādājusi kā medmāsa.

Šobrīd no koronavīrusa miruši vismaz 27 medicīnas darbinieki Lielbritānijā. Vairāk nekā 13 700 Covid-19 slimnieku ir miruši vispār Apvienotajā Karalistē, un vairāk nekā 100 000 cilvēku ir slimi ar Covid-19, norāda Lielbritānijas valdība.

"Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust" izpilddirektors Deivids Kārters apstiprināja Marijas Agijapongas nāvi "ar lielām skumjām".

"Marija šeit strādāja piecus gadus un bija ļoti novērtēta un mīlēta kolēģe, fantastiska medmāsa un lielisks piemērs tam, par ko mēs iestājamies šajā uzticības fondā," trešdien, 14. aprīlī, paziņojumā presei norādīja Kārters.

"Viņai bija pozitīvs Covid-19 tests pēc testēšanas 5. aprīlī, un viņa tika uzņemta slimnīcā 7. aprīlī. Visdziļākā līdzjūtība un mēs domās esam ar Marijas ģimeni un draugiem šajā traģiskajā brīdī. Mēs lūdzam ievērot ģimenes privātumu," viņš piebilda.

Vairāk nekā 117 000 sterliņu mārciņu ir saziedoti "GoFundMe" vietnē, kas tika izveidota, lai atbalstītu Marijas vīru un jaundzimušo bērniņu.

Marija Agijaponga, saukta arī par Mariju Mo, bija "svētība visiem, ar kuriem viņa saskārās, un viņas mīlestība, rūpes un sirsnība būs neaizvietojama", teikts paziņojumā ziedojumu vākšanas vietnē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu