Regulāri treniņi var novērst smagas Covid-19 komplikācijas saslimšanas gadījumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka regulāri treniņi samazinot komplikāciju risku koronavīrusa slimniekiem, ziņo medicīniskais žurnāls "Neuroscience News". Viņi iesaka cilvēkiem regulāri vingrot, lai stiprinātu savu organismu un saslimšanas gadījumā, nepiedzīvotu smagas komplikācijas.

Virdžīnijas Universitātes Medicīnas departamenta pētījums parādīja, ka treniņi var novērst akūtu elpošanas traucējumu rašanos, kas raksturīgi Covid-19 komplikācijām.

Šie simptomi rodas 3-17% no tiem, kas ir inficējušies ar koronavīrusu, un 20-42% no inficētajiem, kuriem nepieciešama ārstēšana slimnīcā. Apmēram 45% pacientu ar akūtiem elpošanas traucējumiem tiek pieslēgti mākslīgajai plaušai.

Zinātnieki uzsver, ka līdzšinējie epidemioloģiskie ieteikumi noteikti jāturpina ievērot, kā higiēna un pašizolācija, taču pēc viņu domām, regulāri treniņi var būt vēl viens veids, kā sevi pasargāt no vīrusa ietekmes.

Pētījumā tika analizēta ārpus šūnu superoksīda dismutāzes (EcSOD) ietekme uz ķermeni. Tas ir antioksidants, kas iznīcina brīvos radikāļus organismā, aizsargā audus un novērš slimību rašanos. Antioksidants ražo muskuļu audus, kas tos izdala asinsrites sistēmā un ķermeņa orgānos, to daudzumu var palielināt ar kardiotreniņa palīdzību.

Eksperimenti ar dzīvniekiem parādīja, ka plaušu vai sirds slimību rezultātā antioksidantu trūkums organismā nozīmē smagāku simptomu parādīšanos.

Pētījums apgalvo, ka pat viens treniņš palielina antioksidantu skaitu, tāpēc zinātnieki visiem iesaka regulāri vingrot, lai pasargātu sevi no slimības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu