Olaines pusē taksometra vadītājs iet bojā, ietriecoties stāvošā kravas auto (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autoavārija. Ilustratīvs attēls.
Autoavārija. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 16. aprīlī, Olaines pusē noticis traģisks ceļu satiksmes negadījums. Uz šosejas Rīga-Jelgava trīs auto sadursmē gāja bojā kāda taksometra šoferis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Smagā avārija, kas radīja lielu haosu satiksmē un laupīja kāda šofera dzīvību, notika pēcpusdienā uz Jelgavas šosejas, netālu no Pārolaines.

Taksometra vadītājs ar apmēram 100 kilometru stundā lielu ātrumu, traucoties pa tā saukto ātro joslu Olaines virzienā, ietriecās kravas automašīnā, kas tobrīd uz ceļa veica remontdarbus. Pēc spēcīgās sadursmes vieglais auto nobrauca šosejas labajā malā, pa ceļam aizķerot vēl vienu plūsmā braucošo mikroautobusu.

"Es pa malu savā joslā braucu uz veikalu Olainē. Braucu ar ampēram 80 kilometriem stundā, kā parasti. Mani sāka apdzīt taksists, acīmredzot nemanot, ka priekšā stāv strādnieku automašīna. Ietriecās tajā un tālāk jau ietriecās manā automašīnā, bet pēc tam iestūrēja grāvī. Es nezinu, kā viņš varēja nepamanīt. Turklāt viņam strādnieki signalizēja ar gaismām. Centās brīdināt, kā vien tas bija iespējams. Vai nu viņš novērsās, vai vispār uz ceļu neskatījās," raidījumam stāsta otra cietušā auto vadītājs Dmitrijs.

Dažu minūšu laikā notikuma vietā atbrauca ugunsdzēsēji, policisti un mediķi. Sākta iespiestā taksista glābšana. Lietā likti glābēju hidrauliskie instrumenti un mediķu zāles, kas injicētas šoferim vēl esot automašīnā. Tiklīdz taksists izgriezts no dzelzs lamatām un nolikts uz zemes, viņam iestājusies bezsamaņa. Diemžēl ārstu veiktie reanimācijas pasākumi nelīdzēja, un vīrietis mira.

Visticamāk, par vaininieku negadījumā tiks atzīts taksometra vadītājs, kurš neuzmanības dēļ uztriecās šķērslim. Savukārt policijas izmeklētājiem būs jāvērtē, vai ceļu strādnieku brīdinošie signāli bija pietiekami labi saredzami un vai vīriem arī nebūs jāuzņemas daļu no atbildības.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu