Video ⟩ Vairāk nekā 100 izsaukumi par vētras radītiem postījumiem. Dobelē rūpnīcai vējš "norauj" jumtu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Edijs Pālens

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz ceturtdienas vakaram saņēmis kopumā 130 izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, iedzīvotājiem ziņojot gan par vēja nolauztiem kokiem, gan norautām jumta daļām un citām bojātām konstrukcijām, informēja VUGD.

Visvairāk izsaukumu bijis laikā no plkst. 14 līdz 17. Spriežot pēc izsaukumu skaita, stiprā vēja visvairāk skartās vietas bijušas Rīgā un tās apkārtnē, tai skaitā Ogrē.

Pārsvarā glābēji saņēmuši izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem, taču saņemti arī izsaukumi par bojātām konstrukcijām, lielākoties jumta seguma detaļām.

Šodien no vēja radītajiem postījumiem cietis ne tikai Varakļānu ugunsdzēsēju postenis, kuram nobrucis tornis, bet jumts norauts arī VUGD Rēzeknes daļas vieglo automašīnu boksiem.

Tāpat stiprais vējš norāvis daļu Jēkabpils 3. vidusskolas jumta un Dobelē atrāvis jumtu būvmateriāla ražotājas SIA "Tenapors" noliktavai.

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē, bet vakarā vējš sāka pierimt.

Video: Šodien Dobelē vēja stiprās brāzmas norauj jumtu

Spēcīgā vēja dēļ ceturtdien ap plkst. 21 elektroapgāde aizvien bija traucēta apmēram 2500 AS "Sadales tīkls" klientu, informēja uzņēmuma preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Dienas gaitā lielākos elektrotīklu bojājumus vējš izraisīja Latgalē. Vēja kulminācijas brīdī - ap plkst. 15.45 - īslaicīgi elektroapgādes traucējumi bija aptuveni 25 000 klientu visā Latvijā.

Tomēr, kā skaidroja Smirnova, pateicoties iepriekšējai gatavībai un operatīvā personāla darbam, lielākajai daļai klientu elektroapgāde tika atjaunota dažu stundu laikā.

AS “Sadales tīkls” speciālisti dienas laikā kopumā novērsa vairāk nekā 300 elektrotīkla bojājumus un turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi visiem klientiem.

Klienti par elektroapgādes traucējumiem tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta starpniecību.

"Sadales tīkls" aicina elektrolīniju tuvumā ievērot elektrodrošības pasākumus un par bīstamām situācijām informēt, zvanot uz bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Jau ziņots, ka ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē, bet vakarā vējš pierima.

Video: Vējš nopūš Jēkabpils 3. vidusskolas jumtu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu