Pukinsks: Jāpalīdz LFF atbrīvoties no vēsturiskā mantojuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Pukinskis
Edgars Pukinskis Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Futbola federācijai (LFF) ir jāpalīdz atbrīvoties no tās vēsturiskā mantojuma, pēc ceturtdien organizācijā veiktās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kratīšanas pauda LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka VID ceturtdien veica kratīšanas LFF telpās.

"Esošajai situācijai, kurā LFF sadarbojas ar VID, sniedzot visu pieprasīto informāciju dienesta veikto procesuālo darbību ietvaros, ir jāpalīdz federācijai atbrīvoties no tās vēsturiskā mantojuma", uzsver LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"VID šajā procesā no mums pieprasa un mēs tam sniedzam lielu apjomu ar finanšu dokumentāciju, kas skar LFF darbības nodokļu nomaksas kontekstā teju desmit gadu periodā," skaidro LFF ģenerālsekretārs. "Ticam, ka šis process VID ļaus izdarīt atbilstošus secinājumus un ka šie secinājumi palīdzēs mums kā organizācijai atbrīvoties no, ja to tā var saukt, vēsturiskā mantojuma." 

"Ja pār kādām vēsturiskajām federācijas vai tās amatpersonu darbībām ir kāda aizdomu ēna, un tam ir attiecīgs pierādījumu klāsts, tam noteikti ir jānes attiecīgas un likumā paredzētas sekas. Latvijas futbols un tā sakārtošanās process to ir pelnījis."

Pukinsks uzsvēra, ka LFF tiecas pēc caurspīdīguma savā darbībā, kas arī veicinātu futbola saimes attīstību.

"LFF kā organizācija iestājas par caurspīdīgu un saprotamu rīcību un procesu pārvaldību. Mēs esam ieinteresēti auglīgā un uz attīstību vērstā futbola vidē, kas ilgākā laika posmā ir piedzīvojusi dažādus pārbaudījumus. Tieši tāpēc ikdienas darbā un komunikācijā ar visa veida vietējām un starptautiskajām organizācijām, kuras pārrauga mūsu darbību, esam bijuši aktīvi un atsaucīgi problēmu risināšanā. Īpaši aktuāli tas bijis pēdējos mēnešos, kad ļoti aktīvi esam kārtojuši dažādus ar plašāku vēsturi saistītus un līdz šim dažādu iemeslu dēļ līdz galam nesakārtotus jautājumus," sadarbību ar VID ieskicē Pukinsks.

"Arī komunikācijā ar VID esam bijuši darbīgi, nesenā laika posmā atrisinot dažādas senāku procesu nepilnības un sekas, tajā skaitā dzēšot konstatētos nodokļu parādus. Nesenā vēsturē esam atjaunojuši mūsu starptautisko partneru uzticamību un stabilizējuši LFF darbību, kas pēc virknes politisku procesu bija sašķobījusies. Gan Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA), gan Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) līmenī esam auditējuši savu darbību, gluži kā vienmēr, atskaitoties par katru saņemto mērķa dotāciju centu." 

"Vēlos izcelt VID darbinieku profesionālo un uz iesaisti vērsto darbību. Veicam visus no mums atkarīgos soļus, lai šis process būtu maksimāli pilnvērtīgs un sniegtu labumu mums kā organizācijai," piebilst Pukinsks.

Jau ziņots, ka VID pārstāvis Andrejs Vaivars ceturtdien aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Ceturtdien šī kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic procesuālas darbības - vairākas kratīšanas," sacīja Vaivars.

Tāpat VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1.aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

Vaivars aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu