Uzvara derībās par katru cenu - kā Maikls Džordans no "Bulls" apsarga izkrāpa vairākus tūkstošus dolāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix

Maikls Džordans bija liels azartspēļu cienītājs. Viņš vēlējās uzvarēt jebkurā dzīves situācijā, tāpēc bieži vien leģendārais basketbolists nekautrējās krāpties, lai panāktu vēlamo rezultātu. Džordana bijušais cīņu biedrs Skotijs Pipens atklāja, ka aizsargs burtiski izkrāpis naudu no "Bulls" apsardzes darbinieka.

Kā jau minēts, Džordanam vajadzēja uzvarēt. Vienmēr. Par katru cenu. Reiz viņš bija gatavs krāpties pat kāršu spēlē ar sava koledžas komandas biedra māti, lai gan uz spēles nebija likta pilnīgi nekāda naudas summa.

Bet Džordanam ļoti patika arī jebkādas azartspēles. Sazvērestības teoriju cienītāji apgalvo, ka aizsarga karjeras divu gadu pārtraukums aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu vidū bija toreizējā komisāra Deivida Sterna piespriesta diskvalifikācija, nevis paša basketbolista lēmums. Bet ne par to stāsts šoreiz. 

Nesenā intervijā ar žurnālisti Reičelu Nikolsu Džordana bijušie cīņu biedri Skotijs Pipens un Stīvs Kers atcerējās, kā bija atrasties vienā komandā ar Maiklu Džordanu. Nikolsa abiem kungiem vaicāja, vai patiess ir stāsts par to, kā Maikls Džordans burtiski krāpās pavisam neparastās derībās.

"Bulls" mājas spēlēs uz lielā videokuba pārtraukumos parādījās dažādas spēles, piemēram, ar datorgrafiku izstrādātas zirgu skriešanās sacensības un tamlīdzīgas. Tiesa, katrai no šīm spēlītēm bija arī viens uzvarētājs, ko, protams, zināja kuba operatori. Izrādās, ka Džordans pirms mačiem ir noskaidrojis, kādi būs kubā redzamo spēļu rezultāti, un izaicinājis komandas biedrus uz derībām.

Pipens šādu informāciju daļēji apstiprināja, piebilstot, ka konkrēti viņu Džordans uz derībām neesot aicinājis, bet kāds apsardzes darbinieks aizsarga lamatās iekritis pirms katras spēles.

"Mani viņš ne reizi neaicināja derēt, bet mums bija drošības darbinieks vārdā Džons Keps. Tagad viņš diemžēl ir miris. Keps ar Maiklu saderēja pirms katras mājas spēles. Vienīgās reizes, kad Keps uzvarēja, bija gadījumi, kad viņš veiksmīgi uzminēja pareizo uzvarētāju. Visos citos gadījumos, protams, uzvarēja Maikls. Viņš šādās derībās no nabaga puiša vinnēja aptuveni 4100 dolārus."

Šis gan nav vienīgais gadījums, kad Džordans ir krāpies derībās. Cienītais ESPN žurnālists Bils Simonss reiz atklāja stāstu par Džordana un viņa komandas biedru derībām lidostā.

Džordans aicinājis komandas biedrus saderēt uz to, kura no viņu somām uz to saņemšanas lentes iznāks pirmā. Spēlētāji, priecājoties par iespēju pārspēt Džordanu, derībām piekrita.

Protams, aizsargam azotē bija kāds ļauns triks - viņš bija samaksājis lidostas darbiniekiem, lai tieši viņa soma uz bagāžas lentes būtu pirmā.

Iespējams, ka aizsargs šādās derībās neko nenopelnīja, bet, kā pierāda šis un Pipena apstiprinātais stāsts, galvenais Džordana mērķis bija par katru cenu pierādīt, ka viņš citus var pārspēt vienmēr un visur. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu