"Šis uzliesmojums ir pakļauts kontrolei." Ministrs par Covid-19 izplatību Vācijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācija veselības ministrs Jenss Špāns
Vācija veselības ministrs Jenss Špāns Foto: ANNEGRET HILSE/REUTERS

Koronavīrusa pandēmija šobrīd Vācijā ir "pakļauta kontrolei", pateicoties pasākumiem, kas tika īstenoti uzliesmojuma sākuma stadijā, piektdien paziņojis veselības ministrs Jenss Špāns.

Marta vidū noteiktie ierobežojumi, lai panāktu, ka cilvēki uzturas mājās, bijuši sekmīgi, žurnālistiem Berlīnē norādīja ministrs.

"Inficēšanās skaitļi ir būtiski sarukuši, īpaši attiecībā uz salīdzinošo pieaugumu dienas mērījumā. Šis uzliesmojums šodien ir pakļauts kontrolei."

Roberta Koha slimību kontroles institūts (RKI) ceturtdien atklātībai nodeva datus, kas liecina, ka Vācijā katrs slimības pārnēsātājs inficē mazāk nekā vienu cilvēku un slimības izplatīšanās līmenis no cilvēka uz cilvēku nokritis līdz atzīmei 0,7.

Kanclere Angela Merkele trešdien pavēstīja, ka mazie veikali varēs atsākt darbu ar nākamo nedēļu, bet skolas daļai skolēnu durvis vērs 4. maijā.

Citi ierobežojumi paliks spēkā, un publiskās vietās arī turpmāk būs aizliegts pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem vienkopus, arī lieli publiskie pasākumi būs aizliegti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu