Krievijas vieglatlētikas trenerim par mēģinājumu piekukuļot antidopinga amatpersonu piešķirta barga diskvalifikācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Par mēģinājumu piekukuļot antidopinga organizācijas amatpersonu, ceturtdien četru gadu diskvalifikācija tika piešķirta Krievijas vieglatlētikas trenerim Andrejam Jeremenko.

Atgadījums notika 2017.gadā, kad vieglatlētei Jūlijai Malujevai bija jānodod dopinga analīzes. Sportiste jau ar sagatavotu urīna paraugu rokā it kā paģība, kā rezultātā šo paraugu nebija iespējams apstrādāt. Īsi pēc tam Jeremenko, nevienam nevaicājot atļauju, izsauca ātro palīdzību un sportiste tika nogādāta slimnīcā.

Tieši slimnīcas telpās treneris mēģinājis piekukuļot antidopinga amatpersonas, taču neveiksmīgi.

2018.gada decembrī Antidopinga Disciplinārā komiteja lēma, ka treneris nav jāatzīst par vainīgu, taču Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) iestājās par pretējo, lietas izskatīšanu nododot Sporta arbitrāžas tiesai (CAS).

CAS šo lietu izskatīja pērnā gada decembrī, bet lēmums tika paziņots šonedēļ.

"Esam saņēmuši CAS lēmumu, kas vēsta, ka apsūdzības pret Jeremenko bijušas patiesas, tāpēc viņam piespriesta četru gadu diskvalifikācija," sarunā ar ziņu aģentūru TASS pauda RUSADA ģenerāldirektore Margarita Paknotskaja. "Šī bija diezgan sarežģīta lieta, jo, pirmkārt, nācās pieņemt lēmumu pret pašu treneri, otrkārt, viņš veica kukuļošanas mēģinājumu."

"Vēlos pieminēt, ka tas notika 2017.gada septembrī. Tas bija vien divus mēnešus pēc tam, kad RUSADA atkal bija saņēmusi atļauju veikt sportistiem pārbaudes ar starptautisku ekspertu līdzdalību."

RUSADA amatpersona arī paslavēja savas organizācijas antidopinga inspektoru, kuru speciālists togad mēģināja piekukuļot.

"Vēlos uzteikt šī eksperta profesionālismu. Šai personai tolaik tā bija tikai otrā vai trešā reize, kad nācās doties izbraukumā pie sportista. Priecājos, ka inspektors demonstrēja augstu profesionalitātes līmeni," pauda Paknotskaja.

Pati vieglatlēte Malujeva iepriekš saņēma četru gadu diskvalifikāciju, jo nespēja savlaicīgi nodot nepieciešamās analīzes. Viņa sporta apritē varēs atgriezties vien 2022.gada 11.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu