Kurš tad ir labāks - Mesi vai Ronaldu? Atbildi dod futbolisti, kuri spēlējuši kopā ar abām superzvaigznēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu
Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu Foto: AFP, Reuters/ Scanpix/ Apollo kolāža

Kurš futbolists ir labāks? Lionels Mesi vai Krištianu Ronaldu? Viennozīmīga atbilde uz šo mūžīgo jautājumu, visticamāk, tā arī netiks atrasta, bet portāls "The Sun" ir uzrunājuši tos futbolistus, kuriem ir bijusi iespēja uzspēlēt kopā ar šiem abiem futbola "gigantiem".

Gan Mesi, gan Ronaldu daudzu acīs ir divi visu laiku labākie spēlētāji. Bet, kurš no viņiem ir labāks? Abiem futbola meistariem ir milzīgs fanu pulks, kuri celsies un kritīs par savu elku "visu laiku labākā spēlētāja" diskusijā.

Protams, uz šo jautājumu viennozīmīgu atbildi nav iespējams rast, jo pasaulē nav neviens cilvēks, kurš varētu pateikt "Spēlētājs X ir visu laiku labākais" un viņa teikto kā vienīgo patiesību pieņemtu visi. Šādos jautājumos ir bijusi un allaž būs vieta diskusijām. Savu perspektīvu ir snieguši arī futbolisti, kas cīnījušies plecu pie pleca gan ar Ronaldu, gan Mesi.

Deku

Slavenais portugālis, vaicāts par visu laiku labākā futbolista godu, izvēlējās vēl trešo variantu - brazīlieti Ronaldinju.

"Ir skaidrs, ka Leo un Krištianu ir labākie. Kaut vai tādēļ, ka viņi augstā līmenī ir varējuši spēlēt tik ilgi. Bet, spēlētājs, kurš mani labā ziņā pārsteidza visvairāk, ir Ronaldinju. Manās acīs viņš allaž būs labākais," skaidroja portugāļu pussargs.

Deku ar Ronaldu kopā spēlēja, pārstāvot Portugāles valstsvienību, bet karjeras norietā FC "Barcelona" rindās viņš paguva uzspēlēt kopā arī ar Mesi.

Gabriels Haince

Argentīnietis ar tautieti Mesi ir spēlējis kopā Argentīnas valstsvienībā, bet Ronaldu aizsargs par komandas biedru varēja dēvēt laikā, kad viņi abi pārstāvēja Mančestras "United".

"Ja man būtu jāmaksā par vienu spēlētāju, es izvēlētos Ronaldu. Viņa spējas ir pārcilvēciskas. Arī Leo ir lielisks, kā arī viņš piekopj vienkāršu un nesamākslotu dzīvesveidu. Tomēr es izvēlētos Krištianu," teica Haince.

Paulo Dibala

Dibala ir viens no mūsdienu spilgtākajiem Argentīnas futbolistiem, kurš savu valsti ir pārstāvējis kopā arī ar Mesi. Savukārt plecu pie pleca ar Ronaldu argentīnietis šobrīd pārstāv Turīnas "Juvetus".

Dibala gan, jautāts par to, kurš ir labāks, viņa tautietis vai komandas biedrs, sniedza ļoti diplomātisku atbildi: "Viņi abi ir vienā līmenī, tādā līmenī, kas ir ievērojami augstāks par pārējiem. Uzskatu, ka viņi ir vienlīdzīgi."

Foto: AFP / Scanpix

Angels Di Maria 

Argentīnietis Di Maria kopā ar Mesi, protams, aizstāvēja Argentīnas valstsvienības krāsas. Savukārt plecu pie pleca ar Ronaldu uzbrucējs četrus gadus veidoja Madrides "Real" uzbrukumu.

Di Maria uzskaitīja vairākus lieliskus spēlētājus, ar kuriem viņam ir bijusi iespēja spēlēt kopā: "Iespēja būt Ronaldu, Ibrahimoviča, Rūnija un Mesi komandas biedram bija īstens sapnis. Tomēr, ja man ir jāizvēlas viens, tad tas ir Leo [Mesi]."

Argentīnietis uzskata, ka Mesi ir labākais un šajā jautājumā pat nav vietas diskusijai: "Kad būšu vecs, saviem mazbērniem stāstīšu par to, kā izcīnīju Čempionu līgas kausu. Cerams, ka būšu triumfējis arī Pasaules kausa izcīņā. Bet visvairāk es stāstīšu par to, ka spēlēju ar Lionelu Mesi."

Žerars Pikē

Spāņu aizsargs savas karjeras sākumā bija Ronaldu komandas biedrs Mančestras "United" rindās. Savukārt kopā ar Mesi viņš jau ilgus gadus pārstāv FC "Barcelona". 

Pikē un Mesi, pārstāvot Katalonijas klubu, ir izcīnījuši daudzas trofejas, tāpēc spāņa atbilde šajā jautājumā nepārsteidz: "Vienmēr esmu teicis, ka Mesi piemīt talants, kāda nav nevienam citam. Ronaldu ir labākais starp cilvēkiem, bet Mesi šķiet ir no citas pasaules."

Fernando Gago

Jāatzīst, ka Ronaldu savas karjeras laikā ir nācies spēlēt kopā ar daudz argentīniešiem, kuri ir pārstāvējuši savu valstsvienību plecu pie pleca ar Mesi.

Gago bija Ronaldu komandas biedrs Madrides "Real" sastāvā un viņš uz jautājumu, kurš ir labāks spēj atbildēt bez sevišķas domāšanas: "Mesi. Katrā spēlē man ir sajūta, ka viņš mums var atnest uzvaru jebkurā mirklī. Bez šaubām viņš ir labākais spēlētājs, kuru savas dzīves laikā esmu redzējis."

Ezekīls Gerejs

Vēl viens argentīnietis, ar kuru Ronaldu spēlēja kopā Madrides "Real". Un arī Gerejs uzskata, ka labāks ir viņa tautietis.

"Kad cilvēki man vaicā, kurš ir visu laiku labākais, es allaž saku Leo. No pirmās reizes, kad viņu ieraudzīju Argentīnas U-15, līdz pat šai dienai Leo mani pārsteidz."

Andre Gomešs

Izvairīgs savā atbildē bija Ronaldu tautietis Andre Gomešs, kurš kopā ar Mesi divas sezonas pavadīja FC "Barcelona" sastāvā.

"Ronaldu mūsu komandā [Portugāles izlasē] ir ļoti svarīgs spēlētājs. Viņš allaž ir klāt un ir gatavs spēlēt. Krištianu mums visiem ir liels paraugs," par tautieti izteicās Gomešs.

"Visi zina, ka Mesi ir ļoti, ļoti labs. Viņš spēlēs dara lietas, ko tu vienkārši nevari izskaidrot," argentīnieti slavēja viņa bijušais komandas biedrs.

Nelsons Semedo

Portugālis šobrīd ir Mesi komandas biedrs FC "Barcelona" sastāvā un arī viņš nosliecās par labu Mesi.

"Madrides "Real" pavisam noteikti jūt Ronaldu prombūtni. Viņš ir spēlētājs, kuram nepieciešama uzmanība un rūpes," teica Semedo

Savukārt savam kluba komandas biedram Semedo veltīja augstas uzslavas: "Mesi ir kolosāls. Spēlēšana kopā ar viņu ir privilēģija, jo viņš allaž var tevi pārsteigt pozitīvā ziņā."

Karloss Tevezs

Pieredzējušais Argentīnas izlases veterāns ir aizvadījis daudz spēļu kopā gan ar Mesi, gan Ronaldu. Ar portugāļu superzvaigzni Tevezs spēlēja kopā Mančestras "United" rindās. Bet arī viņš, līdzīgi kā Semado, netieši priekšroku dod Mesi.

"Krištianu vienmēr sporta zālē palika pēc treniņa. Viņam bija apsēstība būt labākajam visā. Savukārt Mesi spēlē "citu sportu". Viņam, piemēram, gūt trīs vārtus vienā spēlē ir pilnīgi normāli," izteicās Tevezs.

Henriks Larsons

Leģendendārais zviedru futbolists kopā ar Mesi izcīnīja Čempionu līgas titulu argentīnieša karjeras sākumā. Savukārt ar Ronaldu viņš neilgu laiku spēlēja kopā Mančestras "United".

Zviedru uzbrucējs pārliecinoši priekšroku dod argentīnietim: "Ronaldu nav paveicies, ka viņš spēlē vienā laikā ar Mesi. Viņš [Ronaldu] ir ļoti, ļoti labs spēlētājs, bet Mesi ir vēl labāks. Viņš ir ārpus šīs pasaules. Kad redzi Mesi ar bumbu, ir grūti noticēt, ka kāds varētu viņa darbības atkārtot."

Ganzolo Iguains

Mesi tautietis Iguains ar Ronaldu spēlē kopā gan šobrīd Turīnas "Juventus" rindās, gan arī iepriekš Madrides "Real" sastāvā.

Iguains šajā jautājumā nosliecās par labu neizšķirtam: "Ir pagājuši daudzi gadi kopš laika, kad ar Ronaldu spēlēju kopā "Real" rindās. Tagad spēlēju kopā ar pavisam citu personu - piezemētu ģimenes cilvēku. Man patika ar viņu spēlēt un esmu priecīgs, ka atkal esam kopā."

"Arī spēlēšana kopā ar Mesi man ir bijusi privilēģija. Man, kā uzbrucējam, allaž bija jābūt gatavam, jo viņš jebkurā mirklī varēja izveidot vārtu gūšanas iespēju," par tautieti izteicās Iguains.

Foto: Reuters/ScanPix

Vairums aptaujāto futbolistu izvēlējās Mesi. Vai tas sniedz viennozīmīgu atbildi uz raksta sākumā uzdoto jautājumu? Nē, bet tas sniedz jaunu tematu diskusijai. Jo tieši diskusija, nevis konkrēta atbilde, ir tas, ar ko abu sportistu faniem allaž nāksies samierināties. Ārzemju medijos, salīdzinot divus tik meistarīgus spēlētājus, bieži tiek izmantots apzīmējums "1a un 1b". Kurš ir "a" un, kurš - "b", par to, protams, katram allaž būs savs viedoklis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu