Karijs bijis pirmais basketbolists NBA, kuram veikts Covid-19 tests

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/Scanpix

Pirmais koronavīrusa tests Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tika veikts Goldensteitas "Warriors" zvaigznei Stefenam Karijam, atklāja pats basketbolists.

Karijs ar šādu paziņojumu klajā nāca intervijā, kas sniegta portālam "San Francisco Chronicle".

"Iepriekšējā naktī biju aizvadījis pirmo spēli pēc vairāku mēnešu pārtraukuma... Jau tad līgā visi runāja par Covid-19 un tā ietekmi uz līgu," notikumus atminas Karijs. "Tajā naktī pasliktinājās pašsajūta un strauji cēlās temperatūra. Nodomāju - kāda iespēja? Tiešām tas notiek ar mani?"

Karijam gan paveicās, jo veiktās pārbaudes parādīja negatīvu rezultātu, proti, basketbolists nebija inficējies ar koronavīrusu.

"Tā bija jaudīga pieredze, kas man lika kārtīgi aizdomāties. Man ir paveicis, ka neesmu zaudējis darbu. Šī pandēmija kropļo ģimenes, jo vairums no tām nespēj nopirkt ēdienu, samaksāt rēķinus, kā arī daudzi vecāki ir zaudējuši savu darbu," skarbo situāciju raksturo Karijs.

"Kā, lai es neizmantoju visus savus resursus un platformu, kuru radījām kopā ar sievu, sniedzot atbalstu apkārtējiem?"

Karijs šo sezonu iesāka neveiksmīgi, jo vien pēc četriem aizvadītiem mačiem, viņš guva rokas traumu, kas basketbolistam laukumā liedza doties līdz pat marta sākumam. Piecas dienas vēlāk NBA izsludināja sezonas pārtraukumu.

NBA vairākkārt ir pagarinājusi sezonas pārtraukumu, paužot cerību, ka tā varētu atsākties jūnijā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu