Mediķi satraukušies - pacienti ciešas, domājot, ka slimnīcās priekšroka būs Covid-19 inficētajiem (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NMPD automašīna.
NMPD automašīna. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstus satrauc jauns novērojums - daudzus citus cilvēkus slimnīcās ieved smagā stāvoklī, jo viņi ciešas, domājot, ka priekšrocība tikšot dota Covid-19 inficētajiem pacientiem, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas Ziņas".

Mediķi skaidro, ka ne visiem Covid-19 pacientiem veselības stāvoklis ir smags tieši vīrusa dēļ. Kāds no pacientiem piedzīvojis smagu insultu, tādēļ pašlaik atrodas intensīvajā terapijā.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) pašlaik atrodas 15 Covid-19 pacienti, jo bez inficēšanās ar koronavīrusu, viņi saslimuši ar vēl citām kaitēm.

"Ir pacienti ar ķirurģiskām problēmām, ar insultu, ar sirds slimībām. Ir arī Covid-19 nodaļa un vakar konstatējām, ka ir viens pacients, kuram ir insults un inficēšanās ar Covid-19. Diemžēl viņa veselības stāvoklis pasliktinājās un viņš atrodas intensīvās terapijas nodaļā," raidījumam stāstīja RAKUS ārstniecības direktors Harijs Plaudis.

Tikmēr Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) smagā stāvoklī atrodas četri Covid-19 pacienti.

RAKUS Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs norādīja, ka viens pacients atrodas pie mākslīgās plaušu ventilācijas aparāta, bet vēl trīs esot skābekļa atkarīgi. 

"Infekcijas attīstība nav prognozējama un viņu veselības stāvoklis var strauji pasliktināties jebkurā brīdī," sacīja Višņakovs.

Neatliekamās medicīnas klīnikas ārsti novērojuši nepatīkamu tendenci, ka cilvēki pie mediķiem negriežas pat tad, kad pašu veselības stāvoklis esot kritisks.

"Plūsmas ir mazinājušās, bet mūs tas padara piesardzīgus, jo vidējie statistikas rādītāji nekur nepaliek. Lūzums būs, jo novērojam, ka slimnieki, kuri stājas slimnīcā, ir smagā stāvoklī. Tas liek domāt, ka viņi ir gaidījuši mājās vai kautrējušies lūgt pēc palīdzības," norādīja Plaudis.

Mediķi norāda, ka palīdzība tiks sniegta visiem, kuriem tā nepieciešama, tādēļ nevajag palikt mājās un gaidīt, kad situācija kļūs kritiska.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Latvijā līdz šim konstatēti 682 Covid-19 saslimšanas gadījumi. No Covid-19 izveseļojušies 88 pacienti. Hospitalizēti ir 42 pacienti, bet pieci no viņiem atrodas smagā stāvoklī.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu