TV3: LFF kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīta pati organizācija un trīs tās dibināti uzņēmumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes uzsāktajā kriminālizmeklēšanā pret Latvijas Futbola federāciju (LFF), par aizdomās turēto atzīta pati organizācija un trīs tās dibināti uzņēmumi, piektdien vēsta "TV3 Ziņas".

VID ceturtdien veicis kratīšanas Latvijas Futbola federācijas telpās

Ceturtdien VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Savukārt piektdienas vakarā "TV3 Ziņas" vēsta, ka pagaidām aizdomās tiek turētas tikai juridiskas personas, proti, pati LFF un trīs tās dibināti uzņēmumi - "Latvijas futbola aģentūra", Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele" un "Futbola aģentūra".

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VID izmeklēšana aptver laika periodu no 2011. līdz 2018.gadam. Aizdomīgi aizdevumi, šaubīgi dāvinājumi, iespējams, fiktīvi darījumi. Noprotams, ka runa ir par simtiem tūkstošu eiro.

Vienā no kompānijām savulaik darbojušās bijušās LFF amatpersonas Jānis Mežeckis un Vladimirs Žuks. Abas minētās personas gan nesniedza komentārus "TV3 Ziņas".

Mežeckis no 1993.gada līdz pat 2018.gada jūnijam LFF ieņēma ģenerālsekretāra krēslu.

Iepriekš LFF jau pauda, ka pilnībā sadarbojas ar VID. "Esam ieinteresēti pēc iespējas operatīvākā situācijas atrisināšanā, tāpēc pilnā apmērā sadarbojamies ar VID pārstāvjiem, kuri savu darbu veic profesionāli. Darām un darīsim visu no mums atkarīgo, lai nodrošinātu visas pieprasītās informācijas pieejamību. Mēs iestājamies par ātru iespējamo risinājumu, tāpēc veicam visas uz sadarbību un aktīvu iesaisti vērstas darbības, kādas tiek no mums sagaidītas," LFF citē organizācijas ģenerālsekretāra Edgara Pukinska teikto.

VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1.aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

Vaivars aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu