Itālijas dienvidos koronavīruss ir uzvarēts, paziņo amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Itālija, Covid-19.
Itālija, Covid-19. Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS

Itālijas veselības aizsardzības amatpersonas piektdien, 17. aprīlī, paziņoja, ka ir gūta uzvara pār jauno koronavīrusu nabadzīgākajos valsts dienvidu reģionos, kuri bija mazāk sagatavoti pandēmijai nekā bagātākie valsts ziemeļi.

Premjerministrs Džuzepe Konte pirms sešām nedēļām bija brīdinājis, ka Itālijas spēja sakaut Covid-19 ir atkarīga no tā, vai šīs slimības gadījumi paliks koncentrēti valsts ziemeļu epicentrā ap Milānu.

Covid-19 tagad oficiāli ir prasījusi 22 745 cilvēku dzīvības Itālijā, kas šai ziņā ir otrajā vietā pasaulē pēc ASV.

Itālija tomēr uzskata, ka tai relatīvi paveicies, jo uzliesmojums sākās valsts ziemeļos ar vislabāk aprīkoto medicīnas personālu.

"Mēs esam novērsuši inficēšanās izplatīšanos dienvidu reģionos," reportieriem paziņoja sabiedriskās veselības padomes vadītājs Franko Lokatelli. "Tas tagad ir fakts, ko atbalsta skaitļi."

Uzņēmējdarbības līderi gan apgalvo, ka Konte nodara nevajadzīgu kaitējumu ekonomikai, pagarinot valsts mēroga karantīnu uz pārāk ilgu laiku.

Itālijas civilās aizsardzības dienesta jaunākie dati dod jaunus iemeslus Kontem nepagarināt dažus no stingrākajiem ierobežojumiem, kad 4. maijā beigsies to termiņš.

Saskaņā ar šiem datiem Covid-19 pacientu skaits, kas turpina ārstēties, ir pieaudzis par tikai dažiem simtiem pirmoreiz kopš pandēmijas sākuma.

Aktīvo infekcijas gadījumu skaits vairāk nekā mēnesi bija pieaudzis par vismaz 1000 gadījumiem dienā. Piektdien ārpus Lombardijas reģiona tas pieauga tikai par 11.

"Absolūtos skaitļos mums ir bijis lielākais izveseļojušos pacientu skaits kopš krīzes sākuma," reportieriem sacīja civilās aizsardzības dienesta vadītājs Andželo Berelli.

Konte arī paziņoja par plāniem izlaist tālruņa lietotni, kas palīdzētu izsekot Covid-19 infekcijas gadījumus un tālāk apturēt to izplatīšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu