Foto ⟩ Pēc Covid-19 konstatēšanas slēgtas Tartu universitātes kopmītnes. Daži iedzīvotāji atsakās veikt testu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass piektdienas vakarā parakstījis rīkojumu par Tartu Universitātes kopmītņu slēgšanu sakarā ar tur apstiprinātiem jaunā koronavīrusa gadījumiem. Sestdien, 18. aprīlī, kopmītnēs atklāti 12 Covid-19 gadījumi, ziņo portāls "Postimees".

Kopmītnēs pavisam dzīvo 281 cilvēks un viņiem līdz koronavīrusa analīžu rezultātu saņemšanai jāpaliek savās istabās, kā arī jāizvairās no kontaktiem ar citiem cilvēkiem. Līdz šim testēšana ir veikta 220 iedzīvotājiem, taču gandrīz piecdesmit, dažādu iemeslu dēļ, analīzes vēl nav veiktas. Joprojām ir cilvēki, kuri nesaprot situācijas nopietnību un veikt pārbaudi atsakās.

Lai novērstu infekcijas izplatīšanos, ēka sadalīta trijās zonās: iemītniekiem ar pozitīvām analīzēm, iemītniekiem, kuri kontaktējušies ar inficētajiem un kuru analīzes ir negatīvas, un iemītniekiem, kas nav kontaktējušies ar inficētajiem. 

Studentiem ar pozitīvām koronavīrusa analīzēm jāpaliek kopmītnēs stingrā izolācijā līdz viņi izveseļosies.

Tiem, kuri kontaktējušies ar inficētajiem studentiem un kuru analīzes ir negatīvas, jāpaliek savos kopmītņu dzīvokļos divas nedēļas un jāseko līdzi savai veselībai. Viņiem tiek garantēta iespēja iziet svaigā gaisā.

Kopmītņu iemītnieki, kuri nav kontaktējušies ar inficētajiem un kuru analīzes ir negatīvas, var iet ārā, ievērojot vispārējos ierobežojumus.

Studentu ērtībām tiek organizēta ēdiena piegāde. Šodien, 18. aprīlī, kopā tiks veiktas trīs ēdienu piegādes.

Ierobežojumi kopmītņu iemītniekiem būs spēkā līdz tam, kamēr nebūs veikti Covid-19 testi, noskaidroti kontakti ar inficētajiem un saņemti testu rezultāti.

Liela daļa kopmītņu iedzīvotāju ir ārzemnieki, tāpēc veidojas Tartu reģistrēto pozitīvo testu skaita neatbilstība. Ja cilvēks dzīvo kopmītnēs Tartu, bet viņš ir reģistrēts ārzemēs, viņa pozitīvais tests inficēto novadu pārskatā paliek nezināms.

Sestdien kopmītnēs bija policisti aizsargtērpos, kuri pastāstīja, ka kopumā tur valda mierīga atmosfēra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu