"Mavericks" īpašnieks Kjūbans: Dončičam ir iespēja kļūt par labāko spēlētāju kluba vēsturē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Lukam Dončičam ir visas iespējas nākotnē apsteigt slaveno Dirku Novicki, kļūstot par Dalasas "Mavericks" visu laiku labāko basketbolistu, sarunā ar portālu "FanSided" teica kluba īpašnieks Marks Kjūbans.

"Vai viņš varētu apsteigt Dirku? Domāju, ka jā, jo spēle ir krietni mainījusies. Spēles stils nebija tik plašs, kad NBA vēl bija Novickis. Šī iemesla dēļ domāju, ka Lukam ir visas iespējas viņu apsteigt."

"Dončičs var iegūt līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī atnest komandai čempiontitulu. Vismaz es tā ceru... Zinu, ka arī Dirks cer uz to pašu. Viņi abi ir draugi, tāpēc domāju, ka šajās attiecībās valde sapratne un atbalsts."

Talantīgajam slovēnim, kurš tandēmā ar Kristapu Porziņģi sagādā problēmas teju vai visām NBA komandām, vienu sezonu izdevās uzspēlēt kopā ar leģendāro Novicki. Kjūbans intervijā pauda, ka nespēj iedomāties kas notiktu, ja abi spēlētu kopā vēl ilgāku laiku.

"Ak jel! Mēs viņus kopā redzējām tad, kad Dirks jau bija karjeras norietā. Iedomājieties, ko viņi paveiktu, ja abi būtu savā karjeras pīķī," retoriski vaicāja Kjūbans. "Tas būtu gluži kā Maikls Džordans un Skotijs Pipens."

"Mavericks" īpašnieks arī neslēpa, ka nebija gaidījis tik ātru Dončiča ietekmi uz komandas sniegumu.

"Zinājām, ka viņš ir labs, tāpēc arī veicām darījumu. Nākotnes drafta izvēles netiek tā vienkārši atdotas tālāk, ja zini, ka spēlētājs būs zvaigzne. Mēs gan nezinājām, ka viņš tik ātri spēs demonstrēt šādu sniegumu," slovēni slavēja Kjūbans. "Paredzējām, ka Lukam būs nepieciešams nedaudz laika, lai kļūtu par Visu zvaigžņu spēles līmeņa basketbolistu."

"Mavericks" Rietumos ar 40 uzvarām 67 spēlēs ir septītajā vietā. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA komisārs sezonas pārtraukumu izsludināja 11.martā. Tas notika īsi pēc tam, kad saslimšana ar koronavīrusu tika konstatēta Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram.

NBA saslimšana ar koronavīruss tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu