Izveidota vietne, kur iespējams virtuāli atvadīties no mūžībā aizgājušā Rolanda Tjarves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Žurnāliste Nellija Ločmele ar kolēģu atbalstu izveidojusi vietni, kurā iespējams virtuāli atvadīties no viņas mūžībā aizgājušā vīra, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Rolanda Tjarves.

"Rolanda traģiskā aiziešana ir sāpīgs zaudējums ikvienam, kura dzīvei viņš patiesi pieskārās ar savu aizrautību, ideju ģeneratora vērienu un nekad neizsīkstošo humoru. Viņš prata stāstīt un prata uzklausīt, tāpēc pēkšņi pārrautā saikne tagad daudziem nežēlīgi sāp, raksta žurnāliste.

Viņa norāda, ka "epidēmijas dēļ iztrūkst svarīgs atvadīšanās rituāls, kas sniegtu mierinājumu".

"Saskaņā ar Rolanda vēlmi, dvēseles atstātā miesa ir nodota ugunij. Bet tikai pēc ārkārtas situācijas beigām mēs varēsim kopīgi godināt viņa dzīvi skaistā atvadu pasākumā, kādu viņš pelnījis -bez 2 metru distances," rakstīja Ločmele.

Tjarves sieva tādēļ "nolēmusi radīt šo virtuālo vietni, lai jau tagad ikviens, kam Rolands bija svarīgs, var atvadīties no viņa - dalīties ar savu atmiņu stāstu, pateikt pēdējo paldies vai vienkārši aizdegt sveci un paklusēt kopā".

"Paldies visiem, kas jau izteikuši savu līdzjūtību sociālajos tīklos - esiet laipni aicināti šos ierakstus iekopēt šajā lapā, lai visas piemiņas vēstis būtu vienkopus," rosināja žurnāliste.

"Rolanda nāve ir pēkšņa un nežēlīga, bet viņa dzīve bija skaista un dāsna. Paturēsim viņu gaišā piemiņā!" aicina Ločmele.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Rolands Tjarve mūžībā aizgāja 11. aprīlī, pēc smagas cīņas ar slimību reanimācijā.

Nellija Ločmele žurnālā "Ir" pēc vīra nāves uzsvēra, ka šobrīd būtiski visiem ievērot ierobežojošos pasākumus un palikt mājās, arī tiem, kas uzskata, ka vīruss viņus nopietni neskars.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Tjarve dzimis 1966.gadā. 1991.gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu.

1989. gadā sācis darbu laikrakstā "Vefietis", vēlāk bijis Latvijas Radio programmu vadītājs. 1994. kļuva par Valsts reformu ministrijas preses sekretāru, kā arī strādāja kā toreizējā Ministru prezidenta Māra Gaiļa padomnieks preses sekretārs.

1995. gadā Saeima viņu ievēlēja par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998. gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002. gadam, kad viņš no amata tika atcelts.

Savas karjeras laikā Tjarve bijis arī lidsabiedrības "airBalitc", Elektronisko sakaru direkcijas padomes loceklis.

Tjarve ilgstoši bijis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektors, kā arī ieņēmis Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departamenta mediju direktora amatu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu