Latvijas metropolīts Aleksandrs Lieldienu uzrunā aicina lūgties par ārstiem un pildīt valdības rīkojumus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs vada Ziemassvētku dievkalpojumu Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē.
Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs vada Ziemassvētku dievkalpojumu Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šajās dienās jālūdzas par ārstiem, kā arī jāpilda valdības rīkojumus un mediķu sniegtās rekomendācijas, Pareizticīgo Lieldienu uzrunā aicina Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Viņš pauž nožēlu, ka šodien cilvēku vidū izplatījusies "pārmērīga aizraušanās ar šīs pasaules labumiem, tieksmes pēc pagodinājumiem un slavas, dziļas ticības, patiesas mīlestības, žēlsirdības un patiesi labu darbu trūkums", bet "Dievs un Baznīca aizvirzas pēdējā vietā". Metropolīts uzrunā skaidro, ka no vēstures zināms, ka ciešanu un slimību pieļaušana vienmēr bijusi atgādinājums cilvēkam, ka dzīvība - tā ir Dieva lielākā dāvana cilvēkiem. 

"Mūs pārņēmušajos pārbaudījumos mēs redzam, cik trausla un nepastāvīga ir cilvēka laicīgā dzīve," saka metropolīts Aleksandrs.

Viņš norāda, ka Dieva žēlsirdībai nav robežu, tāpēc "ja mēs atgriežamies pie Dieva un pienesam Viņam grēku nožēlu, iemīlam Augšāmcēlušos Pestītāju ar visu savu apziņu un pienesam Viņam mūsu mīlestību un labos darbus, tad Kungs pieņems katra nožēlojoša cilvēka grēknožēlu". 

Metropolīts saka, ka nedrīkst krist izmisumā un padoties panikai. Viņš norāda, ka jāpastiprina "celles un mājas lūgšanas par epidēmijas pārtraukšanu", kā arī patiesi jātic un jālūdz Dievs, lai "uzklausa mūsu lūgšanas un atbrīvo katru no mums, mūsu valsti, valdību un visu tautu, un mūsu svēto baznīcu, tās virsganus, garīdzniekus, mūku kārtai piederīgos un kalpotājus, un visu vecumu ļaudis, un jebkurā vietā no postošās epidēmijas, un lai saglabā visiem dzīvību".

Viņš arī pauž, ka no sirds jālūdzas, kā arī jāizpilda visus mūsu valdības rīkojumus un mediķu sniegtās higiēnas rekomendācijas. "Izturēsimies atbildīgi, ar mīlestību un žēlsirdību cits pret citu un ikvienu cilvēku," aicina metropolīts Aleksandrs.

Metropolīts saka, ka šajās svētku dienās īpaši jālūdzas par tiem, kuri slimo, par tiem, kuri izpilda savu ārsta pienākumu un, riskējot ar savu dzīvību, palīdz citiem. "Lai mūsu žēlsirdīgais kungs sūta viņiem visiem savu stiprinošo svētību un palīdzību!' norāda metropolīts.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu