Valsts prezidents, sveicot pareizticīgos Lieldienās, aicina dziļāk apzināties dzīvības vērtību (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits, sveicot pareizticīgos Lieldienās, aicina dziļāk apzināties dzīvības vērtību, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Lieldienas simbolizē atjaunošanos, atdzimšanu, augšupeju. Arī šī īpatnējā situācija, kurā Lieldienu laikā atrodamies, liek mums par to domāt, un mums ir pamats par to domāt. Mēs dziļāk apzināmies dzīvības vērtību, mēs domājam par patiesi būtisko un atsijājam to, kas tā priekšā šķiet mazsvarīgs," saka Levits.

Viņš visai pareizticīgo draudzei novēl gaišu pārdomu un prieka pilnas Lieldienas.

Jau ziņots, ka Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs aicināja šajās dienās lūgties par ārstiem, kā arī pildīt valdības rīkojumus un mediķu sniegtās rekomendācijas.

Viņš pauž nožēlu, ka šodien cilvēku vidū izplatījusies "pārmērīga aizraušanās ar šīs pasaules labumiem, tieksmes pēc pagodinājumiem un slavas, dziļas ticības, patiesas mīlestības, žēlsirdības un patiesi labu darbu trūkums", bet "Dievs un Baznīca aizvirzas pēdējā vietā". Metropolīts uzrunā skaidro, ka no vēstures zināms, ka ciešanu un slimību pieļaušana vienmēr bijusi atgādinājums cilvēkam, ka dzīvība - tā ir Dieva lielākā dāvana cilvēkiem.

Metropolīts saka, ka nedrīkst krist izmisumā un padoties panikai. Viņš norāda, ka jāpastiprina "celles un mājas lūgšanas par epidēmijas pārtraukšanu", kā arī patiesi jātic un jālūdz Dievs, lai "uzklausa mūsu lūgšanas un atbrīvo katru no mums, mūsu valsti, valdību un visu tautu, un mūsu svēto baznīcu, tās virsganus, garīdzniekus, mūku kārtai piederīgos un kalpotājus, un visu vecumu ļaudis, un jebkurā vietā no postošās epidēmijas, un lai saglabā visiem dzīvību".

Kā ziņots, šodien ar vairākiem attālinātajiem dievkalpojumiem bez dievlūdzēju fiziskas klātbūtnes Latvijā tiek atzīmētas pareizticīgo Lieldienas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu