Izsitumi uz pēdām. Iespējams, atklāts jauns Covid-19 simptoms (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Atklāt saslimšanu ar Covid-19 nemaz nav tik vienkārši, jo daži cilvēki ar koronavīrusu inficējas asimptomātiski. Bet speciālisti Eiropā ir atraduši potenciālu veidu, kā noteikt koronavīrusa infekcijas klātbūtni organismā, vienkārši apskatot cilvēku pēdas, vēsta portāls "Medical Daily".

Ārsti ziņoja, ka daudziem pacientiem, kuriem Covid-19 testi bija pozitīvi, bijuši nelieli izsitumi uz pēdām. Nesen Spānijā tika sākti pētījumi, lai noteiktu, vai tas varētu būt vēl viens koronavīrusa slimības simptoms.

Starptautiskā Podiatru federācija vispirms ziņoja par 13 gadus veca inficēta zēna pēdu bojājumiem. Ārsti sākotnēji uzskatīja, ka to izraisījis zirnekļa kodums, bet pacientam galu galā sāka parādīties Covid-19 simptomi.

Dermatologi un podiatri vēlāk ziņoja par līdzīgiem gadījumiem "daudziem" pacientiem ar koronavīrusa saslimšanām Itālijā un Francijā, liecina Spānijas oficiālā podiatru padome.

"Tie ir purpursarkani izsitumi (ļoti līdzīgi vējbakām vai masalām), kas parasti parādās uz kāju pirkstiem un pēdām," teikts padomes paziņojumā.

Vairumā gadījumu bojājumi parādījās pusaudžiem un bērniem, kas saslima ar koronavīrusu. Bija neliels skaits pieaugušu pacientu ar līdzīgiem izsitumiem.

Tomēr padome atzīmēja, ka nepieciešami vairāk pētījumu, lai oficiāli izsitumus uz pēdām pievienotu Covid-19 simptomu sarakstam. Tajā teikts, ka "zinātniskos pierādījumus vēl nevar apspriest", jo lietu izskatīšanai nepieciešams vairāk laika.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu