99 gadus vecais "Kapteinis Toms" savācis 31 miljonu Covid-19 seku likvidēšanai Anglijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/ @captainmoore

99 gadus vecais kara veterāns Toms Mūrs, staigājot 100 apļus ap mājas pagalmu, savācis jau 31 miljonu sterliņu mārciņu Covid-19 seku likvidēšanai Apvienotajā karalistē, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Otrā pasaules kara veterāns, kurš pēc gūžas salaušanas pārvietojies tikai ar ratiņkrēslu un pēc operācijas tikai ar staigāšanas rāmi, uzstādījis sev mērķi pirms savas 100. dzimšanas dienas nostaigāt 100 apļus (simts reizes pa 25 metriem) pa savu pagalmu Jorkšīrā.

Viņš savu mērķi piepildīja ceturtdien, 16. aprīlī.

"Katrs penijs, ko mēs nopelnam, ir nepieciešams slimnīcām," viņš komentēja savu labo darbu, kad ziedojumi sasniedza piecu miljonu atzīmi.

Toms Mūrs, kuram 30. aprīlī apritēs 100 gadi, 9. aprīlī sāka izaicinājumu, proti, ap pagalmu viņa mājās Jorkšīrā nostaigāt 100 apļus. Sākotnēji Mūrs bija domājis ziedojumos savākt 1000 sterliņu mārciņu.

Mūrs ir līdz sirds dziļumiem pateicīgs Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam, jo mediķi viņam esot snieguši "brīnumainu palīdzību", izārstējot no vēža un operējot salauzto gūžu.

Uz labdarību pensionāru izaicinājusi viņa meita Hanna Ingrama-Mūra, viņa ar savu 16 gadus veco dēlu Bendžiju vectēvam izveidojusi kontu mikroblogošanas vietnē "Twitter" ar nosaukumu "captaintommoore", kam šobrīd ir vairāk nekā 64 000 sekotāju.

Mūra meita raidsabiedrībai norādīja, ka tēvs kopš labdarības sākuma, lasot vēstules pie ziedojumiem esot ļoti pārsteigts un neizsakāmi pateicīgs visiem par dāsnumu.

Lielbritānijā līdz 16. aprīļa pusdienlaikam ar Covid-19 inficējušies teju 100 000 cilvēku, bet ar vīrusu miruši gandrīz 13 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu