Spānijā reģistrēts mazākais Covid-19 upuru skaits pēdējo nedēļu laikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EVA MARIE UZCATEGUI / AFP

Spānija svētdien, 19. aprīlī, paziņojusi par 410 jauniem Covid-19 upuriem, kas ir mazākais skaits kopš 22. marta.

Spānijas amatpersonas paziņoja, ka iepriekšējās diennakts laikā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 410 cilvēki, līdz ar to kopējais mirušo skaits sasniedzis 20 453.

Amatpersonas arī ziņoja, ka iepriekšējās 24 stundās inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 4218 cilvēkiem, līdz ar to kopējais inficēto skaits sasniedzis 195 944. Vēl vairāk saslimušo ir tikai ASV.

Spānijas Veselības ministrijas koordinators Fernando Simons sacīja, ka jaunākie dati dod cerību Spānijai un apliecina, ka tā atrodas uz pareizā ceļa.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess sestdien paziņoja, ka cīņā ar Covid-19 noteiktie ierobežojumi Spānijā tiks pagarināti līdz 9.maijam. Taču no 27. aprīļa vecākiem būs atļauts izvest laukā bērnus.

Līdz šim mājas bija atļauts atstāt tikai pieaugušajiem, lai dotos uz darbu, uz veikalu pēc pārtikas, uz aptieku vai pie ārsta, un lai izvestu pastaigā suni. Bērnus laist laukā no mājas bija aizliegts.

Varasiestādes uzskata, ka Spānijai ir izdevies pārvarēt jaunā koronavīrusa pandēmijas kulmināciju. Vislielākais no Covid-19 mirušo cilvēku skaits - 950 - Spānijā tika reģistrēts 2.aprīlī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu