Īpaši apmācīti suņi varētu krasi palielināt Covid-19 testu veikšanas apjomus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijā īpaši apmācīti suņi, iespējams, varētu kļūt par palīgiem, lai papildinātu Covid-19 testēšanas apjomus, vēsta portāls "Bussines Insider".

Kā atklāj īpašo suņu apmācītājs, tad četrkājainie dzīvnieki stundas laikā spēšot veikt vismaz 750 ožas testus.

Londonas Higiēnas un Tropu medicīnas skola, Daremas universitāte un organizācija "Medical Detection Dogs" pašlaik rūpīgi strādā pie tā, lai suņi ar ožas spēju spētu atpazīst cilvēkus, kuri būtu inficējušies ar Covid-19.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka marta beigās kļuva zināms, ka Lielbritānijā labdarības organizācijas "Medical Detection Dogs" ir sākusi apmācīt suņus, lai tie spētu atpazīt Covid-19.

Tiek ziņots, ka sākotnēji eksperimentālos nolūkos tiks apmācīti seši suņi.

Eksperimenta laikā suņiem tiek dotas Covid-19 pacientu sejas maskas, lai dzīvnieki tās spētu apostīt un konstatētu īpatnības Covid-19 smaržā, kuras suns spētu atpazīt. Paredzēts, ka eksperiments ilgs vairākas nedēļas.

"Esam eksperimenta pašā sākumā, tādēļ vēl ir pāragri spriest, vai Covid-19 ir unikāla smarža. Tiesa, zinām, ka jebkura cita elpceļu slimība maina cilvēka smaržu, tāpēc pastāv arī iespējas šajā gadījumā," sacīja profesors Džeimss Logans.

Profesors norāda, ka gadījumā, ja suņi spēs saost Covid-19, tad šis būs neticams atklājums, kuru turpmāk varēs izmantot Covid-19 testēšanā.

Tikmēr organizācijas vadītāja Klēra Gesta atzina, ka esot jānoskaidro, kā suns spētu saost Covid-19 no inficētās personas. "Mēs esam ļoti pārliecināti, ka suņi spēs saost koronavīrusu."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu