"Izkropļoti, melīgi un agresīvi" raksti. Harijs un Megana melnajā sarakstā iekļauj četrus britu laikrakstus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II.
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II. Foto: Reuters

Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre amerikāņu aktrise Megana Mārkla svētdien, 19. aprīlī, paziņoja, ka melnajā sarakstā iekļāvuši četrus britu laikrakstus, kas publicējuši "izkropļotus, melīgus un agresīvus" rakstus, vēsta Apvienotās Karalistes mediji.

Vēstulē laikrakstu "The Sun", "Daily Mail", "Daily Mirror" un "Daily Express" redaktoriem pāris brīdināja, ka turpmāk ar šiem izdevumiem nesadarbosies, vēsta laikraksts "Guardian".

"Šāda politika nav izvairīšanās no kritikas. Tā nav publiskas sarunas apturēšana vai godprātīgas informēšanas cenzūra," teikts vēstulē, ko savā tvitera kontā publicējis laikraksta "Financial Times" mediju redaktors Marks Di Stefano.

Pāris norādīja, ka nevēlas, lai tiktu izmantoti kā "klikšķēsmu un profanācijas ekonomikas valūta".

"Saseksas hercogs un hercogiene pieredzējuši to, kā cilvēkiem, kurus viņi labi pazīst, kā arī pilnīgiem svešiniekiem, dzīves tiek totāli izpostītas bez jebkāda nopietna iemesla, kā vien tālab, ka piedauzīgas baumas sekmē reklāmas ieņēmumus," teikts laikrakstā "Guardian" publicētā vēstules fragmentā.

Laikraksts vēstuli raksturoja kā "bezprecedenta uzbrukumu lielai mediju daļai".

Pāris vēstulē redaktoriem norādīja, ka jaunā politika netiks piemērota pret visiem medijiem un ka viņi arī turpmāk sadarbosies ar žurnālistiem no visas pasaules.

Pāris pagājušajā mēnesī pārcēlās uz ASV Kalifornijas štatu un centušies dzīvot, sev lieku uzmanību nepievēršot. Nav pat konkrēti zināms, kur viņi mitinās, vienlaikus medijos parādījusies oficiāli neapstiprināta informācija, ka pāris dzīvo Malibu.

Harijs un Megana janvārī šokēja pasauli, paziņojot, ka turpmāk vairs nebūs britu karaļnama amatpersonas, atsakās no oficiālajiem pienākumiem un centīsies iegūt finansiālo neatkarību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu