Miris viens no pirmajiem Jamaikas bobsleja pilotiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Devon Harris

No Covid-19 58 gadu vecumā miris Jamaikas bobsleja pilots Sems Kleitons juniors, pirmdien ziņoja Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

58 gadus vecais bijušais bobslejists, kurš bija viens no pirmajiem diviem valsts bobsleja pilotiem, 31.martā atvadījās no šīs pasaules pēc inficēšanās ar koronavīrusu.

"Viņš bija viens no pirmajiem jaunajiem bobslejistiem, kurš tika tika izvēlēts atlasē 1987.gada oktobrī un kopā ar komandu devās uz Eiropas un Leikplesidas trasēm", laikrakstam "Jamaica Gleaner" sacīja Jamaikas Bobsleja un skeletona federācija (JBSF) prezidents Kristians Stokss. "Viņam bija spēja pieņemt izaicinājumu. Viņš bija tik drosmīgs, lai būtu viens no pirmajiem diviem jamaikiešiem, kurš jebkad sēdējis pie bobsleja kamanu stūres. Pirmie piloti bija Kleitons un Dadlijs Stokss juniors."

Kleitonam neizdevās iekļūt komandā, lai pārstāvētu valsti 1988.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Kalgari, taču viņš bija nozīmīga komandas daļa gatavošanās spēlēm procesā. Jamaikas četrinieka dalībnieki bija olimpisko spēļu līdzjutēju favorīti un kļuva par 1993.gadā uzņemtās filmas "Cool Runnings" iedvesmas avotu.

Pēc sporta karjeras Kleitons kļuva slavens visā pasaulē kā Jamaikas regeja mūzikas producents, skaņu inženieris un menedžeris.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu