ACB nosaka 31. maiju par termiņu, lai izlemtu, vai atsākt sezonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Spānijas basketbola čempionāta ACB līgas komandu sapulcē pirmdien ar konferences zvana palīdzību nolēma, ka uzvarētājs tiks noskaidrots 12 komandu turnīrā, ja sezona atsāksies, ziņo portāls "Sportando".

Klubi vienprātīgi nolēma kopā ar kompetentajām iestādēm izveidot veselības protokolu treniņu atsākšanai, garantējot visu dalībnieku veselību, pārtraukt regulāro sezonu nepārvaramas varas dēļ, nevienai no komandām neizkrītot uz pēc spēka otro Leb Gold līgu, noskaidrot līgas uzvarētāju turnīrā, kas notiks vienā arēnā un kurā piedalīsies 12 labākās regulārās sezonas komandas, kā arī drīzumā izlemt par sacensību norises vietu.

Pirms sacensību atsākšanas ir paredzētas vismaz trīs sagatavošanās nedēļas.

31.maijs ir noteikts kā termiņš lēmuma pieņemšanai par sezonas atsākšanu vai atcelšanu, bet 10.jūlijs ir noteikts par pēdējo sacensību dienu.

Ja ACB sezona tiks atcelta, neviena komanda netiks kronēta par čempioniem.

Pēdējā posmā komandas tiks sadalītas divās grupās pa sešām komandām katrā, katrai komandai aizvadot piecas spēles.

A grupā būs abas Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības - Rolanda Šmita "Barcelona" un Artūra Žagara Badalonas "Joventut", kā arī "VEF Rīga" pretinieki Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra C grupā Tenerifes "Iberostar", Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Malagas "Unicaja" un Bilbao "Retabet".

B grupā tiksies Madrides "Real", Saragosas "Casademont", Andoras "Morabanc", "Valencia", Burgosas "San Pablo" un Grankanārijas "Herbalife".

Katras grupas labākās divas komandas pēc olimpiskās sistēmas izspēlēs pusfinālu un finālu.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" pēc turnīra apturēšanas ar 19 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, Žagara Badalonas "Joventut" vienība ar deviņiem panākumiem 24 mačos ieņem 12.vietu, Rinalds Mālmanis un Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ir 16.pozīcijā, bet Rodija Mačohas pārstāvētais Fuenlavradas "Montakit" klubs ar pieciem panākumiem 22 cīņās ierindojas 17.vietā 18 klubu vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu