38 dienas ilga cīņa ar Covid-19. Latvietis pēc deviņām analīzēm beidzot atzīts par veselu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mārtiņš Jēkabsons pēc 38 dienām beidzot ir uzvarējis saslimšanu ar Covid-19 un jau rīt varēs doties uz darbu. Lai arī Mārtiņa slimības gaita nebija smaga, visgrūtākais bijis tikt galā ar neziņu, cik ilgs būs ceļš līdz atveseļošanās brīdim, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Es slimoju 38 dienas, līdz uzzināju savu dubulto negatīvo analīžu rezultātu. Esmu ļoti laimīgs. Kopā es nodevu analīzes deviņas reizes. Emocijas bija ļoti nepatīkamas, ieguvu negatīvas, tad uzreiz atkal pozitīvas analīzes.

Cik ilgi var... Rodas bezspēcības sajūta. No sākuma domāju, ka tās būs divas nedēļas un es būšu brīvs, bet tad pagāja mēnesis, un vēl bija pozitīvas analīzes," raidījumam pastāstīja Mārtiņš.

Mārtiņš savu slimības gaitu raksturo kā grūtu - no sākuma bijis viegli, jo domājis, ka divas nedēļas atpūtīsies mājās. Viņš atzīst, ka neziņa par atlabšanu visvairāk mocījusi.

"Šeit tu gaidi, nezinot ko. Man nebija nekādu pazīmju, gribējās iet ārā, bet analīzes parādīja - nē, sēdi un gaidi.

Pagājušā nedēļa bija smaga, sāku jau jukt prātā, tā neziņa, kad tikšu laukā, bija smaga. Man pirmajā nedēļā bija tikai neliela temperatūra un viss. Pārējā periodā nebija vispār nekādu pazīmju. Tā kā es tur bieži braucu. Gulbja laboratorija mani pamanīja un piedāvāja iespēju nodot, lai paskatītos, vai man asinīs ir antivielas. Sapratu, ka viņi testē, cik ilgi organismā būs šīs antivielas," norāda Mārtiņš.

Vīrietis norāda, ka viņš šajā laikā ir iemācījies novērtēt to, kas tiek atņemts. "Es aizbraucu uz jūru un skatījos saulrietu. Bija tik skaisti. Es sapratu, ka mēs bieži vien novērtējam to, kas mums ir, tikai tad, kad mēs to pazaudējam."

Jau ziņots, ka Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits sasniedzis 739. Iepriekšējā diennaktī veikti 787 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 12 cilvēkiem. Latvijā kopā veikti 36668 izmeklējumi.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients. Kopā stacionēti ir 45 pacienti, no kuriem 40 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet vēl pieciem pacientiem ir smaga slimības gaita.

Kopā no stacionāra izrakstīti 64 pacienti.

Beidzot!!! Esmu brīvs!!!! ????

Posted by Mārtiņš Jēkabsons on Saturday, April 18, 2020
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu