Spridzeklis bija piepildīts ar šķembām. Jauna informācija par mikroautobusa eksploziju Rēzeknē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Pirmdien, 20. aprīlī, ap pulksten 5 Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 101, noticis sprādziens, kurā cietis mikroautobuss, kā arī blakus esošās automašīnas. Palaimējies, ka sprādziena vietā nav atradušies cilvēki, vēsta raidījums "Degpunktā".

Daudzstāvu mājas iekšpagalma stāvvietā, kur agrā rītā spridzināts "Volkswagen Transporter" mikroautobuss, jau no pulksten 6 bija manāma neskaitāmu Valsts policijas darbinieku rosība.

Spridzeklis, kas, visticamāk, atradās zem spēkrata, bija piepildīts ar daudzām sīkām šķembām. Sprādzienā metāliskie elementi caururbuši blakus stāvošus spēkratus, bojājot tiem virsbūves un riepas. Kopā ar jau minēto mikroautobusu, tika apskādētas piecas automašīnas, vēsta "Degpunktā".

"Mēs dzirdējām sprādzienu naktī, bija kādi pulksten 4.30. Pienācām pie loga un redzējām, ka dūmi no zilā busiņa. Nonācām lejā un redzējām, ka visām mašīnām bojājumi ir. Uzreiz jau apsardze bija atbraukusi, tad arī policija," raidījumam stāsta mājas iedzīvotājs Kristaps.

Kristapa spēkrats sprādzienā cieta vismazāk, bet lielākie bojājumi nodarīti auto, kas atradās blakus busiņam. Vismaz trīsdesmit šķembas izgāja cauri braucamrīka durvīm. Sprādziens skāra arī automašīnas, kas atradās pāris metrus nostāk no eksplozijas epicentra.

"Priekšējais ritenis ir caursists, arī divi stikli. Te vēl pēdas. Ņemot vērā, ka te vēl spogulis sasists, domāju, ka kaut kāda ierīce ar iznīcinošiem elementiem ir gājusi pa gaisu," stāsta cita auto īpašnieks Sergejs.

Notikušais, acīmredzot, ir mēģinājums nodarīt pāri, vai iebiedēt pašu mikroautobusa īpašnieku vai viņu ģimenei. Kamēr likumsargi nestāsta par notikušā versijām, apkārtējie var tikai pieļaut visdažādākos scenārijus, vēsta "Degpunktā".

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Valsts policijas izmeklētajiem noteikti noderēs jebkura vērtīga informācija par šī sprādziena organizatoriem vai izpildītājiem. Ja jūsu rīcībā ir lietderīgas ziņas, zvaniet pa tālruni 110 vai vērsieties personīgi tuvākajā iecirknī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu