Video ⟩ Līgatnes dabas taku mežacūku ģimenē noticis plašs papildinājums - pasaulē nākuši septiņi mazuļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone / LETA

Aprīļa sākumā Līgatnes dabas taku mežacūku ģimenē pasaulē nākuši septiņi mazuļi, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Video: Līgatnes dabas taku "Facebook"

Mežacūku mazuļi dzimuši 4.aprīlī un nu jau dažu nedēļu vecumā apmeklētājiem nereti redzami, draiski rotaļājoties pa iežogojumu.

"Jau trešo reizi jauno vecāku godā ir mežacūku pāris Magone un Ansis. Abi ir uzticīgi viens otram jau vairākus gadus un savu pieķeršanos katru pavasari demonstrē ar veselīgiem un ņipriem pēcnācējiem. Arī šogad pāra mīlestība ir vainagojusies nu jau septiņos mazos rukšķētājos," klāstīja Rēna.

Mežacūkām mazuļi dzimst aprīlī vai maijā, un kopš dzimšanas brīža tie ir labi attīstīti un klāti ar svītrotu apmatojumu. Pāris dienas pēc nākšanas pasaulē sivēni jau ir gatavi doties līdzi mātei barības meklējumos, kā arī paši apgūst dažādus pieaugušas meža cūkas ikdienas dzīves paražas. 

Pati Magone ir dzimusi savvaļā, tomēr kājas savainojuma dēļ dažu mēnešu vecumā nonāca cilvēka gādībā. Tā kā jau no bērnības cilvēku Magone uzskata par labu draugu, arī mazuļus neslēpj no Līgatnes dabas taku darbiniekiem un apmeklētājiem.

Savukārt Ansis, kurš Līgatnes mežos dzīvo jau 11 gadus, ir vienīgais vīriešu kārtas pārstāvis cūku voljerā. 

Ar abiem sivēnu vecākiem meža cūku iežogojumā mīt arī Anša vienaudze, vecmeita Grieta. Kopā ar mazajiem sivēniem Līgatnes dabas takās pašlaik apskatāmas desmit mežacūkas.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā, mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu