Ar repatriācijas reisu valstī atgriezīsies gandrīz 400 Latvijas valstspiederīgo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AirBaltic lidmašīna. Ilustratīvs foto
AirBaltic lidmašīna. Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar repatriācijas reisu no Oslo, Amsterdamas un Frankfurtes, kas notiks trešdien, 22.aprīlī, valstī atgriezīsies 361 Latvijas valstspiederīgie, ieskaitot rezidentus, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Pēc ministrijas preses sekretāra teiktā, visi aprīlī un maijā izsludinātie reisi ir pilni, jo cilvēki laicīgi varēja rēķināties, ka repatriācija notiks. Tāpat viņš sacīja, ka pauze starp reisiem bijusi nepieciešama, rēķinoties ar veselības aprūpes sistēmas kapacitāti, kā arī, lai izvērtētu repatriācijas epidemioloģisko ietekmi.

Kā iepriekš norādījis Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, repatrianti šajā brīdī nav galvenais epidemioloģiskais apdraudējums, jo viņi tiek identificēti, informēti un kontrolēti.

Patlaban resursi tiek veltīti individuāliem gadījumiem, kad valstspiederīgajiem ir jāpalīdz atgriezties Latvijā no valstīm, kur izceļošana ir apgrūtināta, sacīja Beķeris. Šādās situācijas ministrija sadarbojas ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, savā starpā sadarbojas arī vēstniecības, kā arī vēstnieki un iesaistās arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Beķeris pastāstīja, ka ir apgrūtināta valstspiederīgo atgriešana Latvijā no tādām valstīm kā Indonēzija, Maroka un Filipīnas, kur pārvietošanās ir aizliegta.

Cilvēku pieteikumu skaits Konsulārajā reģistrā ir mainīgs un vērojama pieauguma tendence. Krīzei sākoties, reģistrējušies bija aptuveni 4000 iedzīvotāju. Tikpat daudz cilvēkiem ministrija ir palīdzējusi atgriezties, sacīja Beķeris.

LETA jau vēstīja, ka pēc ĀM pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas (SM) atļauju Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 22. aprīlī izpildīs speciālos reisus starp Rīgu uz Oslo.

Informācija SM mājaslapā liecina, ka reiss "BT1159" Rīga-Oslo izlidos 22. aprīlī plkst. 11.25 un nolaidīsies plkst. 12.10. Savukārt reiss "BT1160" Oslo-Rīga izlidos plkst. 14.10 un nolaidīsies plkst. 16.45.

Savukārt "airBaltic" reiss "BT1619" no Rīgas uz Amsterdamu izlidos plkst. 11 un nolaidīsies plkst. 12.20. Ar šo reisu uz Nīderlandi var izceļot tikai Nīderlandes pilsoņi un personas ar Nīderlandes speciālās apdrošināšanas numuru. Savukārt tranzīta pasažieriem jāspēj pierādīt tālākceļš ar aviobiļeti vai citu transporta biļeti. "airBaltic" reiss "BT1620" Amsterdama - Rīga izlidos plkst. 14.20 un Rīgā nolaidīsies plkst. 17.35.

Reiss "BT1245" Rīga - Frankfurte izlidos plkst. 11.50 un nolaidīsies Vācijā plkst. 13.15. Ar šo reisu uz Vāciju drīkst doties Vācijas pilsoņi un ārvalstnieki ar pastāvīgo dzīvesvietu Vācijā. Pēc ierašanās Vācijā obligāti ievērojama 14 dienu karantīna. Tranzīta pasažieriem jāspēj uzrādīt biļetes tālāk ceļam, un viņi var tikt lūgti nepamest lidostas tranzīta zonu līdz nākamajam reisam. Bet reiss "BT1246" Frankfurte - Rīga izlidos plkst. 15.10 un nolaidīsies plkst. 18.25, liecina ST mājas lapā publicētā informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu