"Ļoti asprātīga un gudra sieviete." Sociālo tīklu lietotāji sēro par Radzobes aiziešanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Silvija Radzobe
Silvija Radzobe Foto: LETA

Otrdienu, 21. aprīli, pāršalca sēru vēsts - 69 gadu vecumā mūžībā aizsaukta literatūras zinātniece un teātra kritiķe Silvija Radzobe. Radzobe bija arī Latvijas universitātes pasniedzēja un kā saka viņas pazinēji - "ļoti azartiska, asprātīga un gudra sieviete".

Portāls "Apollo" apkopoja sociālajos tīklos izteiktās līdzjūtības un pārdomas par Silvijas Radzobes aiziešanu.

Mūžībā devusies teātra zinātniece, kritiķe, rakstniece, skolotāja, sirsnīgākā un patiesākā teātra skatītāja Silvija...

Posted by Latvijas Nacionālais teātris on Tuesday, April 21, 2020

Novembrī teātra zinātniece Silvija Radzobe Aspazijas mājas draugiem lasīja priekšā nodaļas no savas topošās grāmatas par...

Posted by Aspazijas māja on Tuesday, April 21, 2020

Radzobe dzimusi 1950.gadā un bija latviešu teātra kritiķe, teātra zinātniece un vēsturniece, rakstniece, Latvijas Zinātņu Akadēmijas korespondētājlocekle un Latvijas Universitātes profesore.

Kopumā viņa publicējusi vairāk nekā 500 recenzijas un rakstus, kļūstot par vienu no vadošajām teātra kritiķēm Latvijā.

Viņa pētījusi Aleksandra Čaka daiļradi, sarakstījusi apceri "Brošūra par manu naidu" un pētījumu "Kosmopolītu" lieta un Aleksandrs Čaks".

Radzobe 2007.gadā saņēmusi Baltijas Asamblejas balvu par kolektīvā pētījuma "Teātra režija Baltijā" vadīšanu, kā arī 2020.gadā saņēma Normunda Naumaņa Gada balvu kritikā.

Radzobe bijusi almanaha "Teātris un dzīve" sastādītāja, monogrāfijas "Latvijas teātris. 70.gadi" un "Latvijas teātris.80.gadi" līdzautore, kā arī pēc viņas iniciatīvas un viņas vadībā tapis kolektīvais pētījums "20.gadsimta teātra režija pasaulē un Latvijā".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu