Covid-19 ⟩ Mīkstinot sociālo distancēšanos, bērniem Spānijā tiks ļauts doties pastaigās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Madridē stāv rindā uz veikalu, ievērojot divu metru distanci.
Cilvēki Madridē stāv rindā uz veikalu, ievērojot divu metru distanci. Foto: AP/Scanpix

Spānija otrdien, 21. aprīlī, paziņoja, ka nedēļas nogalē tālāk mīkstinās Covid-19 dēļ noteikto sociālo distancēšanos, ļaujot bērniem, kas sešas nedēļas bijuši spiesti palikt mājās, doties pastaigās.

Spānija otrdien vispirms bija paziņojusi, ka bērniem būs atļauts pavadīt pieaugušo, kas dodas uz svarīgu darbu vai izved pastaigā suni, bet otrdienas vakarā paziņoja par šo nosacījumu mīkstināšanu bērniem.

"Es no svētdienas atļaušu bērniem doties pastaigās," preses konferencē paziņoja veselības ministrs Salvadors Ilja, piebilstot, ka tas attiecas uz bērniem, kas nav sasnieguši 14 gadu vecumu.

Spānijā, kas 14. martā ieviesa ļoti stingru sociālo distancēšanos, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, došanās pastaigā bez svarīga iemesla ir aizliegta.

Ilja sacīja, ka bērnu došanās pastaigās būs atļauta tikai ar stingriem noteikumiem, kas vēl tiks precizēti nedēļas gaitā.

Valdības preses sekretāre Marija Hesusa Montero pēc ministru kabineta sanāksmes paziņoja par ierobežojošo pasākumu "nelielu mīkstināšanu".

"Mēs lūdzam tēvus un mātes būt atbildīgiem," viņa sacīja.

Aicinājumi mīkstināt ierobežojumus ir vairākkārt izskanējuši no visa politiskā spektra partijām. 

"Es 10 dienas esmu lūdzis atļaut bērniem doties ārā (..) bet neiet kopā ar vecākiem uz pārpildītām vietām, kurās ir inficēšanās risks," tviterī rakstīja konservatīvās Tautas partijas vadītājs Pablo Kasado.

"Bērniem jādod iespēja iziet ārā, lai ieelpotu svaigu gaisu," tvītoja Barselona mērs Ada Kolau, kura pārstāv galēji kreisos politiķus.

"Bērniem jādod iespēja iziet uz ielas, lai ieelpotu svaigu gaisu, īsās un uzraudzītās pastaigās," piebilda galēji kreisās partijas "Podemos" līderis Pablo Iglesiass. 

Spānijā noteiktie ierobežojumi bērniem pandēmijas laikā ir stingrākie Eiropā. Itālija ļauj iziet uz ielas bērniem, ja viņus pavada viens no vecākiem, un Francija ļauj nepilngadīgajiem doties īsā pastaigā kopā ar vecākiem. 

Covid-19 pandēmija Spānijā ir prasījusi 21 282 cilvēku dzīvības, bet infekcijas gadījumu skaits pieaudzis līdz  Spānijā - 204 178. Spānija pēc infekcijas gadījumu skaita ir otrajā vietā pasaulē, bet pēc nāves gadījumu skaita - trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu