Policija rosina apsūdzēt vīrieti par desmit dzīvokļu apzagšanu Rīgā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēks rokudzelžos. Ilustratīvs attēls.
Cilvēks rokudzelžos. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu vīrieti par sērijveida zādzībām no mājokļiem Rīgas mikrorajonos, informēja VP.

2019. gada 10. jūlijā Rīgā, Rudens ielā, nozieguma izdarīšanas brīdī tika aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis. Viņš pa logu bija ielauzies kādā dzīvoklī, lai to apzagtu. Par noziegumu likumsargiem ziņoja kaimiņiene, kura bija pamanījusi garnadža ielaušanos.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka šis vīrietis, iespējams, izdarījis arī citas zādzības no dzīvokļiem Teikā, Pļavniekos un Ķengaragā. Vīrietis bija iekļuvis pirmo stāvu dzīvokļos, atspiežot pakešu tipa logus un nodarot logam nenozīmīgus vai maznozīmīgus, pat grūti pamanāmus bojājumus.

Sākotnēji cietušie uzreiz nebija pamanījuši un konstatējuši, ka tikuši apzagti. Tikai vēlāk mājās konstatējuši, ka ir pazudušas dažādas mantas, piemēram, portatīvie datori, mobilie tālruņi, vērtslietas.

Kopumā vīrietis bija apzadzis desmit dzīvokļus vairākos Rīgas mikrorajonos laikā no 2019. gada 10. aprīļa līdz 10. jūlijam.

Policisti noskaidroja, ka vīrieša pastāvīgā dzīvesvieta ir Latgalē, taču noziegumus viņš devās izdarīt uz Rīgu.

Aizdomās turētais jau agrāk ir vairākkārt sodīts par mantiska rakstura noziegumiem. Aizdomās turētais savu vainu izdarītajās zādzībās pilnībā atzina.

Procesa virzītājs vīrietim piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu