Liepājas pusē autovadītājs atļauto ātrumu pārsniedzis par 94 km/h

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Liepājas pusē kāds transportlīdzekļa vadītājs atļauto braukšanas ātrumu pārkāpis par 94 kilometriem stundā (km/h), informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Šonedēļ Liepājā, Brīvības ielā, apturēts transportlīdzeklis "BMW", kura vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, pārvietojās ar ātrumu 144 km/h, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu pa 94 km/h. 

20. aprīlī ap plkst. 23.30 Grobiņas novadā, uz autoceļa Rīga- Liepāja, policija fiksēja automašīnu "Mercedes-Benz", kuras vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, pārvietojās ar ātrumu 145 km/h, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 55 km/h.

Savukārt 21. aprīlī plkst. 18.40 Grobiņas novadā tika apturēts motocikla "Honda" vadītājs, kurš vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 km/h, pārvietojās ar ātrumu 163 km/h, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 73 km/h. Visiem transportlīdzekļa vadītājiem ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli, sacīja Šeršņova.

Viņa piebilda, ka visiem trīs transportlīdzekļu vadītājiem draud tiesību atņemšana. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, automašīnas "Mercedes-Benz" vadītājam par šādu pārkāpumu draud naudas sods no 240 līdz 320 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz trim mēnešiem. 

Automašīnas "BMW" vadītājam draud naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz gadu, savukārt motocikla vadītājam draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro un tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem, skaidroja policijas pārstāve.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību, atgādināja Šeršņova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu