"Neredzēju citu iespēju - tikai viņu sadurt." Vīrietis no Sabiles brauc uz Rīgu, lai izkautos izdzēsta no "Facebook" grupas video dēļ (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

 Strīds "Facebook" vietnē izvērties kārtīgā kautiņā reālajā dzīvē, kurā iesaistīta gan pistole, gan stikla pudeles un citi ieroči, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Nesen pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcās (PSKUS) piesteidzies kāds vieglais auto. Medicīnas iestādes telpās iegājuši divi vīrieši, kuri aiz padusēm ienesuši trešo personu. Vīrietis bijis nopietni ievainots un viņam spēcīgi asiņoja griezta brūce vēderā. Ārsti, redzot pacientu, jau nojauta, ka ievainojums iegūts konfliktā, kur lietots nazis.

Par šādām traumām mediķiem ir pienākums ziņot policijai, tādēļ uz slimnīcu izsaukta likumsargu ekipāža. Ievainotais neslēpa, ka griezto brūci guva konfliktā pie mājas Kuldīgas ielā 30, Pārdaugavā.

Pats cietušais ir no Sabiles un uz Rīgu atbrauca speciāli, lai noskaidrotu attiecības, turklāt savā ceļā visu filmēja un lika sociālajos tīklos.

"Esmu ceļā, ceļā uz Rīgu. Kur mēs esam, cik tālu? Ķemeru mežs, jā? Tīri ar Lotāru satikties gribu, tīri parunāt, papļāpāt. Es ceru, ka viņš neuztaisīs "mīzienu"," sociālā tīkla tiešraidē sacīja cietušais.

Tikšanās notika vakarpusē. Sabiles iedzīvotājus Pārdaugavā sagaidīja minētais Lotārs un vēl pāris vīri. Vārdu apmaiņa ātri vien pārrauga fiziskā kontaktā, turklāt ierakstā redzams, ka kautiņu uzsāk kāds no atbraucējiem. Tālāk dūru vicināšanā aktīvi pieslēdzas vīrietis, kurš vēl pirms mirkļa, sava video translācijā solīja nevienu nesist, tikai mierīgi parunāt.

Brīdī, kad Lotārs izvairījās no sitieniem, viņš pret uzbrucēju pielietoja nazi. Kad abi vīri nokrita zemē, sadurtā vīrieša draugs iejaucās lietā liekot stikla pudeli, bet viens no Lotāra biedriem izvilka pistoli. Ar to incidents arī beidzās.

Sadurtais nonāca ārstu aprūpē, zināms, ka nazis neskāra dzīvībai svarīgus orgānus un vīrieša dzīvība nav apdraudēta. Medicīnas iestādē vēlāk vērsās arī Lotāra kolēģis – viņš no uzbrucējiem saņēma vairākus sitienus ar dūrēm, ar kājām un koka dēli pa galvu.

Raidījums "Degpunktā" centās sazināties ar abām konfliktā iesaistītajām pusēm. Ar sabilniekiem nav izdevies aprunāties, savukārt rīdzinieks Lotārs, kas tiek vainots duršanā, labprāt paskaidroja savu rīcību.

"Diemžēl pēc tā, kā viņi uzreiz reaģēja, izkāpjot no mašīnas, es sapratu, ka ir, ka sākās. Nu vienkārši viss. Viņi biji vairāk skaitā, visi garāki, masīvāki un agresīvi noskaņoti. Rīkojās ļoti ātri. Pat nebija "labdien". Tāpēc es uzskatu, ka es rīkojos pareizi," stāsta Lotārs.

"Man bija jāaizstāv gan sevi, gan savu pārinieku, gan savu ģimeni, lai mana sieva, nepaliktu bez apgādnieka. Protams, es to nevēlējos darīt, nožēloju izdarīto; ko darīsi. Vienkārši tajā brīdī es neredzēju citu izeju," sarunā ar "Degpunktā" stāsta konfliktā iesaistītais Lotārs.

Lai uzsāktu nopietnu konfliktu, liekot lietā pat ieročus, noteikti jābūt kādām pavisam nopietnam iemeslam. Taču šajā gadījumā tā nav. Lotārs apstiprina, ka strīds izcēlies, jo viņa kompanjons ar administratora tiesībām no Lotāra interneta vietnes izdzēsis sabilnieka ierakstu. Likumsargi šo versiju apstiprina.

"Visa konflikta iemesls ir savstarpējs strīds par kādu video, kas bija ievietots vienā no "Facebook" grupām. Attiecīgi personai rādās nepatika pret otru personu, kas bija šo video izdzēsusi, tāpēc nolēma atbraukt uz Rīgu, lai noskaidrotu iemeslu šādai rīcībai. Šī skaidrošana izvērtās tādā kautiņā un miesas bojājumu nodarīšanā. Izmeklēšanas darbību laikā ir izņemts gan nazis, gan gāzes pistoles patrona," skaidro Valsts policija.

Šobrīd likumsargi nevienu nav aizturējuši. Par incidentu iecirknī uzsākts kriminālprocess pēc panta par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu. Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu