Covid-19 pandēmijas noteiktie ierobežojumu izmainījuši iepirkšanās paradumus pierobežas iedzīvotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radītā pandēmija ietekmējusi kustību uz valstu robežām. Tā rezultātā mainījusies pierobežas iedzīvotāju iepirkšanās paradumus, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas Ziņas".

Pierobežas pagastu un novadu iedzīvotājiem ceļš uz tuvākajiem Lietuvas veikaliem jau gadu desmitiem bijis pamatīgi iestaigāts. Galvenokārt tāpēc, ka preces tur iespējams iegādāties par lētākām cenām.

Kopš stājušies spēkā Covid-19 radītās pandēmijas ierobežojumi, kaimiņvalsts robežu nepārtraukti uzmana robežsargi un ceļš aizšķērsots arī fiziski. Augstkalnes pagasta tirdzniecības vietu vadītāji smej, ka tas ir šīs krīzes vienīgais plusiņš.

"Bija pieplūdums pirms kāda mēneša. Bija tā ažiotāža, un līdz ar to visi drudžaini pirka. Tagad viss ir pieklusis, mierīgāk, tomēr var just, ka mūsu cilvēki tagad atgriezušies no Lietuvas uz šejieni, par iepirkšanos runājot," teica aptiekas vadītāja Iveta Kurloviča.

Arī Augstkalnes centra veikala darbinieki atzīst, ka Covid-19 pagaidām piespiedis mainīt paradumus vietējiem iedzīvotājiem un ieguvēji no tā esot uzņēmēji.

"Ir mainījušies paradumi, ir daudz lielāki ieņēmumi un vairāk cilvēku. Mums te ir tikai pieci kilometri līdz robežai, bet es domāju, ka brauks atkal turp," norādīja veikala vadītāja Sandra Kmeta.

Augstkalnes iedzīvotāju viedokļi atšķiras. Vieni teic, ka arī mūsu veikalos sortiments ir gana plašs un cenas normālas, tāpēc labprāt atbalstot un atbalstīšot Latvijas uzņēmējus.

"Mēs sapratām, ka arī tepat var nopirkt gandrīz visu to pašu ko tur un pat ir labākas akcijas," atzina dobelniece Aiga.

Tikmēr netrūkst arī tādu, kuriem iepirkšanās braucienu uz Lietuvu ļoti pietrūkst. "Tas nav budžeta jautājums. Vienkārši tur bija dažādākas un savādākas preces, un arī lētāk," atzina Linda.

Kad pandēmija pasaulē beigsies un robežas atkal tiks atvērtas, nav zināms. Tomēr iespējams, ka vismaz daļa cilvēku  piespiedu kārtā izmainītos iepirkšanās paradumus saglabās arī pēc tās.    

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu